TBF se uoči Silvestrova na Fuliranju prisjetio dočeka koji je i danas Zagrepčanima urezan u pamćenje
TBF se uoči Silvestrova na Fuliranju prisjetio dočeka koji je i danas Zagrepčanima urezan u pamćenje

TBF se uoči Silvestrova na Fuliranju prisjetio dočeka koji je i danas Zagrepčanima urezan u pamćenje

“Vjerujemo da publika koja odluči dočekati 2024. uz naš koncert na Fuliranju jako dobro zna da ih očekuje odlična svirka i fantastičan tulum prožet širokom paletom emocija, zafrkancije i pozitivnog naboja koji nosi naš opus pjesama”, kaže nam frontmen splitskog The Beat Fleeta, Mladen Badovinac uoči nastupa na Silverstovo na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu, u sklopu ovogodišnjeg Fuliranja.

“Zagreb nas dugi niz godina dočekuje s puno ljubavi i s nestrpljenjem se veselimo još jednom zagrebačkom koncertu pogotovo u ovako posebnoj noći. Naš cilj je da u sitne sate 01.01.2024. s Fuliranja odete kućama inspirirani i s osmjehom oko glave”, dodaje Mladen koji nam je u kraćem razgovoru, u svom prepoznatljivom stilu otkrio i kako su tekle pripreme TBF-a za ovu, najluđu noć u godini, te što sve publika može očekivati na, sigurni smo, još jednom Dočeku za za pamćenje, u kojem svi posjetitelji mogu uživati gratis.

TBF

Treniraju od rujna

Svirate na Fuliranju za Silvestrovo, kako su tekle pripreme?

Krenuli smo već u rujnu s treningom. Sklekovi uz odbrojavanje svako jutro od 365 – 0 tako da nam do trenutka odbrojavanja onih zadnjih 10 sekundi Stare godine taj zadatak bude lakši nego teži.

Jeste li već odabrali set listu – za najluđu noć u godini, koliko će dugo trajati vaš nastup?

A dvi ure ćemo odsvirat sigurno, a ‘oće li bit više ovisi o atmosferi u publici. Set listu ćemo finalizirati na dan koncerta.

Sjećate li se dočeka 2012. godine na Britancu koji je do danas mnogim Zagrepčanima i gostima metropole ostao jedan od najdražih – kako ga vi pamtite?

Bilo je uzbudljivo, zabavno i taman hladno da moraš bit u muvingu. To je bilo prvi put da se na Britancu radi doček pa je svima to bilo nešto svježe i drugačije. Baš je bilo simpatično i svi smo se baš lipo zabavili.

TBF

Neupitne čari zime

Na Silvestrovo ujedno i vaš gitarist Nikša Mandalinić slavi rođendan, jeste li mu pripremili neko posebno iznenađenje ove godine?

Kupili smo mu kuću u Mošnjanu i naručili smo njegov akt sa zečjim ušima i buketom spolovila kod akademskog slikara Vinka Barića. Ključeve i akt ćemo mu uručiti čim otkuca ponoć. Nemojte mu reć.

Ako ćemo vjerovati prognozi, ni ove godine nas ne očekuju temperaturni minusi na Silvestrovo, no kako inače TBF podnosi zimu i jeste li fanovi blagdana?

Zime su nažalost sve toplije pa se ne čini da pružaju dostatan otpor da bi to hrvanje s njima bilo uzbudljivo kao nekad. Time ne rade baš ni uslugu ljetu jer bez gorkog ni slatko nije toliko slatko. Tako da se mi u TBF-u veselimo da nas zima tu i tamo i ozbiljnije štipne. Rekoh, tu i tamo, nemojmo otić predaleko al’ zima svakako ima svoje neupitne čari. Uostalom, nismo imuni ni na blagdansko raspoloženje, audio-vizualnu i gastronomsku kaleidoskopsku kanonadu i nek nas bace lavovima ako ikad postanemo. Na Fuliranju očekujemo zasićenje svim navedenim stavkama i snjegovića od bjanko bakalara u bekstejđu ili od čega već radite snjegoviće na Fuliranju ako slučajno ne padne snijeg.

Kako ste proveli Advent i božićne blagdane?

Nastupali smo na nekoliko adventskih događanja, a u međuvremenu smo radili sklekove i odbrojavali kao što rekoh u odgovoru na prvo pitanje.

TBF

Zdravlje za sve!

Imate li savjet za publiku, kako se najbolje pripremiti za Doček uz TBF na Fuliranju?

Od 17:00 na Silvestrovo, kad se ručak već dobro slegnuo, početi sa preslušavanjem opusa Jamesa Browna da vas taj groove uzme čvrsto u svoj čelični stisak i onda oko 20:00 krenite cupkajući u osminkama prema Fuliranju.

Što ćete zaželjeti sebi u 2024. godini?

Zdravlja.

A što biste poželjeli svojoj publici i onima koji će to tek postati?

Zdravlja.

TBF

Dodatne informacije

Podsjetimo, kućice se na zadnji dan ove godine otvaraju u podne i ostaju otvorene svo do 3:00 sata iza ponoći. Program na Fuliranju počinje uz Noon Year’s Eve party i DJ-a Ivana Škrinjarića koji će sve vas rasplesati i dizati atmosferu od 13:00 do 17:00 sati. Za doček Nove godine zagrijavat će nas DJ Dado svojim programom naziva Giving 2024. a Shot od 19:00 do 23:00 sata, a tada na pozornicu stupa TBF i uz more veselja, odlične glazbe i neazboravne trenutke ispraćamo ovu i dočekujemo 2024. godinu.

Sve novosti možete svakodnevno doznati prateći Fuliranje na Facebooku i Instagramu.

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb

Trajanje: 29. studeni 2023. – 07. siječnja 2024.

Radno vrijeme :

pon-pet: 12:00 – 01:00 /  sub-ned: 11:00 – 01:00

Stara godina: 12:00- 03:00 / Nova Godina: 17:00 / 01:00

Ulaz: besplatan

 

Foto: Sandro Sklepić i PR Fuliranja

Učitati još
Zatvori