Pravilna briga o dječjim zubićima najbolje se uči kroz igru
Pravilna briga o dječjim zubićima najbolje se uči kroz igru

Pravilna briga o dječjim zubićima
najbolje se uči kroz igru

Ovog su se petka poznate Zagrepčanke sa svojom djecom okupile u MiniPolisu, omiljenom mjestu za učenje i zabavu koje djeci nudi otkrivanje različitih profesija. Razlog velikom interesu je novouređena stomatološka ordinacija koja djeci na pristupačan i zabavan način usađuje važnost brige za zdravlje zuba, razbija strah od posjeta zubaru i usto pokazuje kako izgleda posao stomatologa koji djeci pomaže u boljoj brizi za zube.

Na veselo druženje stigle su brojne poznate mame sa svojom djecom, među kojima i Margarita Tomić poznatija kao Internet mater, Ines Šitum, Anja Maršić znana kao Hungry Anja i Sonja Švajhler poznata kao Supermama Sonja. Dok su one razmjenjivale iskustva i savjete o majčinstvu, mališani su istraživali veselu i šarenu stomatološku ordinaciju, glumili stomatologe i djecu koja su došla na pregled, a okušali su se i u brojnim edukativnim igrama začinjenima s puno dječje mašte i smijeha.

Hungry Anja
Ines Šitum
Internet mater
Supermama Sonja

Najbolje se uči kroz igru

Studentica Stomatološkog fakulteta u Zagrebu Mihaela Jukić okupljenoj je djeci objasnila zašto je važna pravilna oralna higijena, upoznala ih je s tehnikama četkanja zuba, a sve je upotpunila i informacijama o tome koja je hrana dobra za dječje zube, a koju bi hranu bilo dobro jesti rjeđe kako bi nam zubi ostali zdravi.

Budući da su učenje i zabava kod djece neodvojivi, nakon edukacije je uslijedilo igranje. Mališani su sudjelovali u zabavnim igrama u kojima su mogli testirati svoje znanje o oralnoj higijeni, a oni koji su najpažljivije slušali i sakupili najviše bodova mogli su osvojiti vrijedan dar, soničnu četkicu Philips Sonicare for kids. Ova će im četkica uz pomoć aplikacije Sonicare For Kids pomoći da peru zube i učiti ih kako pravilno oprati zube kroz animacije i zabavne nagrade osmišljene kako bi im pomogle u stvaranju rutine.

Mali grad za djecu postao je još i bolji

MiniPolis je interaktivni grad za djecu, ali i odrasle koji ih prate u istraživačkoj avanturi. Sastoji od četrdesetak kućica u kojima se djeca upoznaju s više od pedeset zanimanja, otkrivaju svoje afinitete i talente te razvijaju nove vještine. Stomatološka ordinacija malog dječjeg grada oduvijek je jedna od djeci najomiljenijih MiniPolisovih kućica, a nakon preuređenja je postala još zabavnija i šarenija, a djeci još i draža.

Za preuređenje vesele stomatološke ordinacije zaslužan je Philips Sonicare, globalni predvodnik na polju zdravstvene tehnologije, koji je ušao u partnerstvo s MiniPolisom. Mali posjetitelji koji se igrom u stomatološkoj ordinaciji MiniPolisa pretvaraju u stomatologe, ortodonte i dentalne asistente, od sada će učiti kako pravilno četkati zubiće uz pomoć četkica s Bluetooth tehnologijom Philips Sonicare For Kids i prateće aplikacije.

Uvođenjem Philipsove tehnologije, stomatološka ordinacija MiniPolisa postala je mjesto koje djeci pomaže usvojiti zdrave navike za cijeli život jer se oralna higijena najbolje uči kada se krene od malih nogu. Nova je ordinacija kod mnoge djece već ublažila strah od posjeta stomatologu i potakla interes za pranje zubića kako bi uvijek imali zdrav i blistav osmijeh. A možda se kod nekih mališana rodila ideja da jednog dana kad odrastu postanu upravo stomatolozi.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori