Imamo savršeni prijedlog za opuštajući jesenski odmor
Imamo savršeni prijedlog za opuštajući jesenski odmor

Imamo savršeni prijedlog za
opuštajući jesenski odmor

Dolazak jeseni i promjena vremenskih prilika uvelike utječe i na naš biološki sat. Skloniji smo osjećati umor, bezvoljni smo i lišeni motivacije… Navedeni čimbenici  posebno se negativno mogu odraziti na našu produktivnost. Nažalost, ignoriranje navedenih simptoma može dovesti do njihovog nagomilavanja, a isto se u konačnici može negativno odraziti na zdravlje cjelokupnog organizma.

Poznata narodna poslovica napominje kako je “bolje spriječiti nego liječiti”, a ona se itekako pokazala točnom u ovom slučaju. Kako bi se obnovila funkcionalna sposobnost organizma nužno je pružiti mu kvalitetan odmor.

merkur
merkur

Benefiti kvalitetnog odmora

Odmor je neophodan! Pruža niz prednosti za mentalno i fizičko zdravlje. U prvom redu on smanjuje stres i jača sposobnost suočavanja sa stresnim situacijama. Nadalje, povećava razinu fokusiranosti i koncentracije na radne zadatke te pridonosi kreativnosti. Stoga, uz tjelesnu rekuperaciju, kvalitetan odmor nam pruža i mentalno blagostanje.

Znanstvena istraživanja su pokazala kako je racionalnije organizirati više kraćih, nego manji broj dužih odmora. Zlatno pravilo planiranja godišnjeg odmora glasi: koristite najmanje 10 dana u jednom dijelu godine, a svaka tri mjeseca nastojte uzeti kraći odmor od nekoliko dana. Naime, korištenje predugog godišnjeg odmora je kod većine ispitanika pokazalo negativne učinke na radnu sposobnost. Po povratku na posao bio je potreban duži period prilagodbe te je radni elen u početku bio slabiji.

merkur
merkur

Bolje spriječiti, nego liječiti

Možda će vam na prvu ova usporedba zvučati neobično, no ovo zlatno pravilo bismo mogli povezati sa servisom automobila. Tako bismo ovaj “veliki” godišnji odmor mogli usporediti s generalnim tehničkim pregledom. Svakodnevno korištenje automobila, koliko god bilo minimalno, ostavlja na njemu trag. Izuzetno je važno priuštiti mu kvalitetan servis,  kako bi se ispitalo njegovo stanje i popravili svi mogući nedostaci.

No, kako bi minimalizirali potencijalnu štetu, svakih par mjeseci moramo provesti vlastiti pregled automobila s ciljem analize trenutnog stanja. U našoj alegoriji to bi upravo bili maleni odmori, toliko krucijalni za održavanje optimalnog funkcioniranja organizma.

merkur

Opuštajući jesenski odmor

Odmor je, poput redovitog servisa, jedna od ključnih preventiva kada je u pitanju održavanje zdravlja. To su imali na umu i u Merkur osiguranju kad su kreirali preventivni program fit4life. On je nastao s ciljem poticaja proaktivne promjene načina života i životnog stila koji održava zdravlje i može spriječiti oboljenja.

On vam omogućuje savršen odmor, koji će ujedno predstavljati i svojevrsni servisnih naših postavki. Naime, fit4life programi omogućuju da brigu o zdravlju podignemo na višu razinu.

Možete se opustiti uz wellness vikend, obavite sistematski pregled u hotelu, potražiti savjete nutricionista i iskoristiti mogućnost vježbanja u poznatim fitness centrima. Ukratko, on vam pruža mogućnost za idealan jesenski vikend odmor. Ovim preventivnim programom možete upotpuniti policu Merkurovog dodatnog zdravstvenog osiguranja health4me.

merkur
merkur

Kompletna briga o zdravlju na jednom mjestu

Program health4me osmišljen je kao vaš osobni asistent koji misli isključivo na vaše zdravlje. Upravo osluškujući klijenta i njegove potrebe, Merkur je kreirao dodatno zdravstveno osiguranje prilagođeno svim izazovima modernog života i potrebama pojedinca. Ovisno o odabranom paketu, s limitima od 300 do 2.000 eura, klijentima su pokriveni troškovi specijalističkih pregleda, dijagnostičkih obrada, laboratorijskih pretraga, fizikalne terapije, malih operacija te drugog liječničkoga mišljenja i kućne njege. Dodatno je moguće ugovoriti pakete Nezgoda i Zdravlje Plus osiguranje, a višu razinu zaštite osiguravaju fit4life preventivni programi.

merkur
merkur

Odmor i prevencija kao ključ zdravlja

Odlučite se za svoj optimalni fit4life program te odaberite svake godine jedan od ponuđenih programa. Tako Classic program uključuje sistematski pregled koji možete izvesti u poliklinici ili u udobnosti partnerskog wellness hotela. Program Fitness uključuje vježbanje u partnerskom fitness studiju, dok Relax omogućava boravak u hotelu s noćenjem i wellness uslugama. Program Food omogućava savjetovanje s nutricionistom, izrada plana prehrane te prema izboru i test intolerancije na hranu kao i analiza sastava.

Stoga, ove jeseni si priuštite kvalitetan odmor koji će ujedno predstavljati i svojevrstan tehnički pregled. Zahvaljujući njemu odmorit ćete organizam i pripremiti ga za nadolazeću zimu, a zahvaljujući preventivnim programima spojit ćete ugodno s korisnim.

Foto: Pexel, Unsplash

Učitati još
Zatvori