Zašto je Mauricijus proglašen jednom od najvrućih destinacija za 2018.

Zašto je Mauricijus proglašen jednom od
najvrućih destinacija za 2018.

Trou aux Biches

Mauricijus – na listi najpoželjnijih

Mauricijus se zaista čini kao raj na zemlji. Destinacija koju je Lonely Planet upravo proglasio jednom od najvrućih za 2018. godinu još nije razvikana poput Maldiva, Tajlanda ili Balija, a opet u sebi skriva ponešto od svake lokacije.

mauricijus-trou-aux-biches-10

Najljepšim prirodnim ljepotama i fenomenima, rajskim plažama, izletničkim punktovima i zanimljivim gradovima proveli smo vas nedavno, a sad je došao red na smještaj i fantastične hotele u kojima smo imali priliku noćiti. Oni su svakako utjecali na odluku popularnog magazina da uvrsti ovaj otok u Indijskom oceanu na svoju listu poželjnih.

mauricijus-trou-aux-biches-1

Svi hoteli su dio grupacije Beachcomber, a od osam mogućih, mi smo posjetili njih pet. Neki su poslužili kao scenografija za večeru, dok smo u gostoprimstvu drugih uživali i nekoliko noći. Redom su to bili Trou aux Biches, Royal Palm, Dinarobin, Paradis i Shandrani. U nastavku vas upoznajemo s njima.

mauricijus-trou-aux-biches-9

mauricijus-trou-aux-biches-8

Trou aux Biches Beachcomber

Trou aux Biches zovu najromantičnijim resortom na Mauricijusu. Neki od njegovih najšarmantnijih aduta su bijela pješčana plaža, tirkizna laguna s kristalno čistim morem i veliki tropski vrt. Smješten je na sjeverozapadnoj obali otoka što području hotela osigurava najbolju klimu i najbolje zalaske sunca koji se uvijek promatraju s koktelom u ruci. Zbog svega navedenog Trou aux Biches pruža idiličnu scenografiju za vjenčanje ili medeni mjesec – mladenci ga zaista najrađe odabiru.

mauricijus-trou-aux-biches-5

Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa je također i prvi eco-friendly resort na Mauricijusu. Smještajne jedinice su kućice pozicionirane uz rub plaže te vile smještene unutar raskošnog tropskog vrta, a svaka ima svoj privatni bazen. No gdje god bili, divno more nikad nije predaleko i zove vas da uživate na ležaljki na plaži.

Trou aux Biches

Ovaj je resort bio mjesto u kojem smo proveli prve dvije noći s transferom u Royal Palm hotel u kojem smo degustirali najfiniju večeru.

trou-aux-biches-1 trou-aux-biches-2 trou-aux-biches-3 trou-aux-biches-4 trou-aux-biches-5

Večera u hotelu Royal Palm

Royal Palm Beachcomber Luxury je najprestižnija adresa na Mauricijusu. Također se nalazi na zaklonjenoj sjeverozapadnoj obali, uz bijelu pješčanu plažu i pravi je tropski dragulj.

mauricijus-royal-palm

U Royal Palmu se nalaze tri restorana – La Goélette, La Brezza i Le Bar Plage, a sve ih nadgleda Michelinovim zvjezdicama nagrađivan chef Michel de Matteis. Ovaj Francuz već 12 godina živi na Mauricijusu i prenosi ono najbolje od najboljeg na tanjure svih svojih gostiju. Upravo smo prepušteni njegovim stručnim vodstvom imali priliku uživati u večeri uz zalazak sunca, trenutku koji se na ovom otoku ne propušta.

royal-palm-6 royal-palm-1 royal-palm-4 royal-palm-5

mauricijus-royal-palm-2

royal-palm-3

Dinarobin i Paradis Beachcomber

Ovaj se hotel smjestio u podnožju UNESCO-m zaštićene planine Le Morne Brabant tako da se iz svakog njegovog dijela pruža pogled na ovu neobičnu uzvisinu. Sastoji se od 3 vile, 5 bazena, velike plaže uz jednu od najljepših laguna otoka, a Dinarobin je spojen i s drugim hotelom iste kategorije, nazvanim Paradis Beachcomber.

mauricijus-dinarobin-7

mauricijus-dinarobin-11

mauricijus-dinarobin-6

Paradis nazivaju najboljim hotelom za odmor, kako obiteljski, tako i onaj aktivni. Zajedno s Dinarobinom, smješten je na jugozapadnom dijelu otoka, točnije na poluotoku Le Morne. Nudi maksimalnu razinu uživanja u sobama, apartmanima ili privatnim vilama uz divnu pješčanu plažu i najveću lagunu otoka.

mauricijus-trou-dinarobin-1

Paradis se ponosi i međunarodno priznatim golf terenom s 18 rupa kojem imaju pristup i svi koji odsjedaju u Dinarobinu. Osim golfa, gostima je dostupan cijeli dijapazon vodenih sportova – od ronjenja s bocama, ronjenja s disalicom, skijanja na vodi, pa do samo izležavanja u plićaku s barom nadohvat ruke. Kupanje je osim u moru moguće i u jednom od 5 bazena koje ova dva hotela zajedno dijele.

Ovdje smo proveli treću noć prije transfera u Shandrani resort na jugu otoka gdje je u konačnici ovo divno putovanje i završilo.

mauricijus-dinarobin-4

mauricijus-dinarobin-9

mauricijus-dinarobin-8

mauricijus-dinarobin-5

Dinarobin

dinarobin-7 dinarobin-6 dinarobin-5 dinarobin-4 dinarobin-3 dinarobin-2 dinarobin-1

Paradis

paradis-8 paradis-7 paradis-6 paradis-5 paradis-4 paradis-3 paradis-2 paradis-1

Shandrani Beachcomber Resort & Spa

Shandrani se nalazi na jugu Mauricijusa, na privatnom poluotoku koji dotiče podvodnu atrakciju i najdraže mjesto rekreativnih ronilaca – Blue Bay Marine Park. Također, samo kratku vožnju brodom udaljen je prirodni rezervat Ile aux Aigrettes, nezaobilazna lokacija za razgledavanje prirodnih ljepota ovog otoka.

mauricijus-le-shandrani

Hotel Shandrani osim vodenih sportova, škole jedrenja, skijanja na vodi i ronjenja, nudi svojim gostima i mali golf teren. No mnogima je ipak uživanje, odmaranje i opuštanje jedini cilj na ovakvom mjestu tako da vas ležaljke ispod palmi čekaju duž cijele plaže. Naravno, tu su i bazeni, nezaobilazan dodatak u svakom Beachcomber hotelu kao i sobe opremljene sa svime što jednom gostu treba.

mauricijus-le-shandrani-2

U resortu se nalazi sveukupno četiri restorana, a budući da Mauricijus nudi zanimljivu fuziju raznih svjetskih kuhinja, u njima ćete zaista moći isprobati razne delicije. Shandrani je obilježio kraj našeg putovanja na ovaj prekrasan otok s nadom da ćemo se jednom i vratiti.

mauricijus-le-shandrani-3

shandrani-6 shandrani-5 shandrani-14 shandrani-3 shandrani-2 shandrani-1

Zahvaljujući kompaniji Turskish Airlines, Mauricijus je od ove godine bliži nego ikad. Let s presjedanjem u Istanbulu vodit će vas iz Zagreba na mjesto iz snova tijekom cijele godine. Budući da Turkish Airlines prema Istanbulu polijeće dnevno, egzotični odmor kao da je nadohvat ruke. Sve informacije o cijenama, akcijama i najpovoljnijoj vezi do ovog otoka potražite na službenoj stranici aviokompanije.

mauricijus-trou-aux-biches-6

mauricijus-dinarobin-3

mauricijus-1 mauricijus-2 mauricijus-3 mauricijus-4 mauricijus-5 mauricijus-6

Foto: Journal.hr, The Royal Palm, Shandrani, Paradis, Dinarobin, Trou aux Biches

Učitati još
Zatvori