MasterClass na kojem od Anne Wintour učimo kako biti vođa, a Gordon Ramsay nam otkriva kulinarske trikove

MasterClass na kojem od Anne Wintour učimo kako biti vođa, a Gordon Ramsay nam otkriva kulinarske trikove

Sigurno ste se barem jednom pitali kako je Anna Wintour postala Anna Wintour i što takve ličnosti imaju da su danas među najutjecajnijim osobama na svijetu. Popularni MasterClass daje nam direktan odgovor na takva pitanja, a na neka pitanja odgovorit će vam i sama Anna Wintour.

Otkako je počela pandemija, brojne su obrazovne ustanove omogućile svoje programe besplatno online. Međutim, iako se naplaćuje, MasterClass platforma još uvijek je među najpopularnijim dostupnim online edukacijama.

Imena s ‘A’ liste

Spektar tema o kojima na platformi možete učiti je izuzetno širok. Film i televizija, pisanje, glazba i zabava, sport, biznis, fotografija i moda, kulinarske vještine – sve su to kategorije o kojima možete slušati.

No, zašto je baš MasterClass toliko omiljen unatoč tome što su dostupne brojne druge online edukacije o istim temama i to besplatno? Odgovor su upravo učitelji. Najzvučnija imena raznih industrija predaju vam o stvarima zbog kojih su se proslavili. Anna Wintour tako nas u 12 lekcija uči o leadership vještinama i kreativnosti i tome kako biti pravi vođa. Svjetski poznati šef Gordon Ramsay otkriva nam kulinarske tajne u dvadeset lekcija, Natalie Portman daje nam trikove kojima je došla do nagrade Oscar, a legendarni Martin Scorsese uči nas kinematografiji. Među profesorima su još i Jane Goodall, Steve Martin, Annie Leibowitz, Samuel L. Jackson, Dan Brown i brojni drugi.

Online lekcije koje slušate s kauča

Profesionalci vam znanje prenose kroz snimljene satove, a broj takvih satova varira od teme do teme. Primjerice, MasterClass Anne Wintour snimljen je u 12 epizoda po 12 minuta, dok je kulinarska radionica Gordona Ramsayja snimljena u 20 sati. Većina masterclassova, ipak, funkcionira u dvadesetak lekcija. Masterclassove možete gledati online ili na mobilnim i TV aplikacijama, a dobivate i udžbenike ili radne bilježnice koje možete downloadati.

MasterClassovi programi koštaju 1450 kuna za godišnju pretplatu ili 750 kuna za pojedinačnu edukaciju.

Besplatni #MasterClass Live

Prije nekoliko je dana MasterClass započeo program #MasterClassLive. Koncipiran je kao besplatni serijal u kojem MasterClassovi eksperti odgovaraju na pitanja publike, a svaki live traje oko sat vremena. Snimku možete pogledati i naknadno na YouTubeu, u prvom je liveu gostovao Dan Brown, poznati autor knjige Da Vincijev kod.

Vrijedi li MasterClass?

Oprečna mišljenja sveprisutna su i na spomen MasterClassa. Iako samo za vas legendarne ličnosti daju uvid u vještine potrebne za uspjeh, ipak je to i dalje samo njihovo lice na ekranu. MasterClassu mnogi zamjeraju manjak interaktivnosti što mnoge lekcije otežava. Također, posebno se stvari kompliciraju kod kulinarskih radionica jer Gordon Ramsay u svojoj luksuznoj kuhinji svakako ima rijetku vrstu gljiva ili egzotični začin, ali većini učenika takve namirnice nisu lako dostupne.

S druge strane, MasterClass može biti odličan alat koji će vam dati nove ideje, inspirirati vas i potaknuti da se intenzivnije bavite onim u čemu uživate.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori