Pitali smo naše poznate influencerice koje to trenutke pamte

Pitali smo naše poznate influencerice
koje to trenutke pamte

Trenuci za pamćenje

Jedna od poznatih životnih filozofija kaže da ne treba skupljati materijalna dobra već iskustva i sjećanja koja će nas u konačnici obogatiti. U protekloj godini i taj smo koncept preispitali, preokrenuli i počeli razmišljati kako stvoriti nove trenutke koje ćemo pamtiti, a veliki saveznik u tome bila nam je tehnologija. Udaljenost i socijalna distanca postali su nevažni kada smo sve svoje najdraže osobe imali nadohvat ruke – u mobitelu. Videopozivi, slanje fotografija i slanje video zapisa, iako konstantno aktualni, doživjeli su svoj boom jer je dijeljenje najljepših momenata bilo imperativ za održavanje veza. I tu ne mislimo samo na one najvažnije trenutke, već sve, male i velike crtice koje život znače.

Danas nas većina svoja sjećanja čuva u mobitelu, u obliku fotografija i video zapisa. Zato je prioritet pri odabiru novog smartphonea svakako kamera i njene napredne funkcije, no i kvalitetna baterija koja će potrajati i koja će se brzo napuniti. Visoko mjesto na ljestvici zauzimaju i velika memorija koja može pohraniti sve potrebno te brzina za što lakše učitavanje sadržaja.

Samsung Galaxy S21 linija pametnih telefona

Sve značajke postaju još važnije kada je mobitel ključan za posao i svu poslovnu komunikaciju. Osim što su im mobiteli prioritet u privatnoj svakodnevici, oni su im i od iznimne važnosti kao poslovni alat. Naravno, pričamo o content creatorima, influencerima, blogerima i vlogerima, koji na dnevnoj bazi svoje važne trenutke dijele na društvenim mrežama što bez najnaprednijeg mobitela ne bi bilo moguće. Važno je da je pametni telefon brz, da ima kameru bez premca, da je kvaliteta fotografija i videozapisa vrhunska, da je memorija i više no dostatna za pohranu svih naših važnih trenutaka i informacija te da jaka baterija može idržati svu aktivnost. Sve su to odlike kojima se ponosi Samsung Galaxy S21 linija koja se sastoji od Samsung Galaxy S21 5G, S21+ 5G i S21 Ultra 5G flagship modela.

Razgovarali smo s dvije hrvatske influencerice o dijeljenju sadržaja na društvenim mrežama, njihovim najdražim trenucima koje su odlučile otkriti svojoj publici i kako biraju fotografije i videa koje će u konačnici objaviti. Danas se više no ikad priča o zaokretu u trendovima na društvenim mrežama, onome što content creatori dijele, a što njihova publika želi te kako prilagoditi sadržaj vremenu u kojem živimo.

Doznajte što su nam otkrile Maša Zibar i Andrea Andrassy.

  • Da možete izdvojiti najdraži trenutak ikad zabilježen kamerom, koji bi to bio?  

Maša: Otkrivanje svojoj obitelji da sam trudna. Toliko sam sretna što sam te trenutke zabilježila jer su neprocjenjivi. To su momenti u kojima sam sa svojim mobitelom zabilježila one najiskrenije i najčišće emocije. 

Andrea: Uf, puno je toga, ali naravno, kad se treba sjetit samo jednog, onda ništa ne pada na pamet. U zadnje vrijeme su to videi nećaka, a često se u galeriji slika vraćam i na uspomene s raznih putovanja i koncerata. U vrijeme korone i restrikcija, fotografije i snimke imaju posebnu važnost i gledam ih puno češće nego prije.

  • Iako turbulentna, protekla godina je sigurno riznica i lijepih sjećanja. Koji je najljepši trenutak koji pamtite?

Maša: Bilo je toliko divnih momenata. Prvi je kada me Luka zaprosio u 8. mjesecu, što je isto pukom slučajnošću zabilježeno kamerom. Naime išli smo na Brijune i to je mjesto gdje sam najmanje očekivala da će me zaprositi. Realno, bilo bi preočito. Upravo zato što sam tamo najmanje očekivala da će me zaprositi, on je to napravio. Drugi moment je naravno kada sam saznala da sam trudna. Taj miks emocija je neprocjenjiv. 

Andrea: Definitivno rođenje nećaka – sad ima malo više od godinu dana, a ja u mobitelu imam sigurno 5000 njegovih slika. 

  • Jeste li jedna od onih koje bilježe baš svaku sekundu života ili birano tražite trenutke koji će se naći u vašoj galeriji fotografija?

Maša: Moj Instagram je pun baš tih ‘’nepripremljenih’’ scena, netaknutih fotografija i realnog života. S time se trenutno osjećam najprirodnije i takvi trenuci su mi omiljeni za snimati ili fotografirati. Volim zabilježiti svaki trenutak i kasnije se na njih podsjećati listajući kroz albume u mobitelu. Vjerujem da će najviše nabilježenih trenutaka biti kada se beba rodi. 

Andrea: Neko vrijeme sam imala poriv uslikati baš sve, pogotovo otkad imam Samsung mobitel jer su fotografije spektakularne, ali unatrag godinu-dvije se trudim napraviti neki balans između življenja u trenutku i fotografiranja ili snimanja za kasnije.

  • Aktivni ste na društvenim mrežama. Kako birate što objavljujete i koji trenuci “zaslužuju” mjesto na zidu?

Maša: Aktivna sam već osam godina. Danas više ne biram, ne razmišljam niti analiziram. Ne bojim se objaviti trenutke u kojima loše izgledam. Ne bojim se objaviti loš kut neke snimke u kojima ne izgledam savršeno. Nakon toliko dugo godina objavljivanja raznih fotografija i videa, shvatila sam da nije potrebno previše uljepšavati momente, jer ljudi znaju tko sam. 

Andrea: Nemam neko pravilo, objavljujem ono što mi se objavljuje u trenutku u kojem mi se to obljavljuje. Iznimka su trenutci koje smatram previše privatnima, a rijetko objavljujem i slike s prijateljima koji nisu javne osobe jer ih nekako imam potrebu zaštititi od društvenih mreža. Osobno sam navikla na svakakve komentare, ali nekako mi uvijek bude žao izložiti prijatelje tome. Ako ih i objavim, uvijek prvo pitam tri puta. 

Samsung Lounge program vjernosti

Korisnici također mogu iskoristiti i Samsung Lounge program vjernosti unutar Samsung Members aplikacije za mnoštvo sjajnih popusta, ponuda i iznenađenja. Benefiti Samsung programa vjernosti nisu limitirani brojem korištenja i može ih koristiti isključivo vlasnik premium Samsung uređaja, kao što su Galaxy S21, S21+ i S21 Ultra, i do dvije godine nakon aktivacije korisničkog računa. Više informacija nađite na linku: https://www.samsung.com/hr/offer/members-lounge/.

Foto: Instagram (Maša Zibar, Andrea Andrassy)

Učitati još
Zatvori