Martina Ukić i Ana Tavić iz Studia Sonda osvojile su nagradu Young Lions Croatia

Martina Ukić i Ana Tavić iz Studia Sonda osvojile su nagradu Young Lions Croatia

Mlade nade komunikacijske industrije, Martina Ukić i Ana Tavić iz Studia Sonda, predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom festivalu u Cannesu. Naime, sa svojim projektom minimize osvojile su Grand Prix i zlatnu nagradu u kategoriji design na natjecanju Young Lions Croatia.

Natjecanje Young Lions Croatia za mlade profesionalce do 30 godina organizira se u okviru festivala Dani komunikacija, a dodana vrijednost mu je humanitarni karakter. Naime, natjecateljski zadatak je zapravo rješenje za organizaciju civilnog društva kojoj će bez naknade biti ustupljeni pobjednički radovi. Ove godine riječ je međunarodnoj neprofitnoj organizaciji  Zero Waste Europe.

Design, Digital, PR, Media i Print čine pet kategorija u kojima je bilo moguće natjecati se.

Prvo mjesto u kategoriji Design osvojile su Martina Ukić i Ana Tavić iz Studia Sonda, u kategoriji Digital Matej Brnardić i Ana Žužić iz Degordiana, u PR kategoriji prvo mjesto zauzele su Mia Bušić i Anamarija Virant Sadiković, također iz Degordiana, dok su u Media kategoriji najbolje bile Tea Šubat i Barbara Sabo iz agencije Imago Ogilvy. U kategoriji Print nije dodijeljeno prvo mjesto, a drugo mjesto zauzele su Iva Pemper i Ana Pogačić iz agencije Imago Ogilvy.

Zero Waste Europe neprofitna je organizacija koja povezuje tvrtke, sveučilišta i udruge koje djeluju s ciljem smanjenja smeća u Europi. Organizacija je stvorena kako bi potaknula zajednice na promišljanje o korištenju resursa.

Organizacija djeluje na dvije razine: podržava lokalne grupe koje mogu provesti promjenu efikasnije te ju predstaviti na razini Europske Unije.

Izvršni direktor Zero Waste Europe, Joan Marc Simon rekao je:Zahvaljujem HURA-i za uključivanje u projekt Young Lions, ali i svim natjecateljima koji su uložili svoje vrijeme i trud kako bi riješili zadatak. Bili smo ugodno iznenađeni i počašćeni kada smo zaprimili upit za suradnju. Kvaliteta radova nas je iznenadila i bio je pravi užitak sudjelovati u glasovanju. Vjerujemo kako ovaj tip natjecanja koristi svim stranama i mladim talentima i agencijama, ali i organizacijama koje žele da se proširi glas o njima.”

Pobjednički tim osvojio je nagradu u vrijednosti od 45.000,00 kuna za odlazak na najveće svjetsko natjecanje kreativnosti u Cannes gdje će predstavljati Hrvatsku.

Učitati još
Zatvori