Marlene je novo mjesto u Zagrebu

U ulici Kraljice Jelene, u neposrednoj blizini ‘Krešimirca’ nalazi se café i wine bar Marlene. Naziv nas asocira na par stvari – na film ‘Marlene’ iz 1984. godine o legendarnoj glumici Marlene Dietrich te na pjesmu ‘Marlene on the Wall’ Suzanne Vega iz 1985. godine.

post 1

post 3

Slučajno se desteljeće, skoro pa i godina, poklapa, no atmosfera tog dijela grada, cafea i naziva evocira određenu atmosferu i doživljaj, one koji doživljavamo vraćajući se u prošlost. Opuštajuća, lagana atmosfera s malo bijega od svakodnevice ono je što možete dobiti u Marlene.

post 5

post 7

Maštovito i u retro stilu uređen interijer te udobna terasa sa zanimljivom rasvjetom (lampice koje spajaju krošnje drveća) svakako će prodonijeti dobrom raspoloženju, društvu i prijateljskoj atmosferi. Osim atmosfere, Marlene donosi i domaća craft piva, čak njih 20, vinsku ponudu koja se temelji na domaćim vinima iz okolice Zagreba. No, nađe se i pokoji vinski gost i iz regije.

post 9

post 10

Jutra u Marlene počinju s Lively Roasters kavom – double origin 100% arabica blend (30%Etiopija, 70% Brazil) koju za ovaj domaći brend prži najnagrađivaniji hrvatski barista Nik Oroši. Osim vrhunskog piva, vina i kave, Marlene dovodi i akcije kao što je nedavno održani Mali plac na tavanu, a što nam još spremaju možete saznati na njihovoj Facebook stranici.

post 12

post 15

Do tada, kada posjetite Marlene, nemojte zaboraviti možda ono najvažnije… osim bijega u ljepšu prošlost, u Marlene možete ostaviti i svoje probleme. Samo ga zapišite i bacite u kutiju. Što je kutija teža, time ste vi ‘lakši za problem’. No, bogatiji za doživljaj.

post 2

post 17

post 18

post 20

Foto: Petar Santini

 

0