Proveli smo dan s glumcem Markom Petrićem i njegovom mačkom Mimi
Proveli smo dan s glumcem Markom Petrićem i njegovom mačkom Mimi

Proveli smo dan s glumcem Markom
Petrićem i njegovom mačkom Mimi

Kućni ljubimci su naši članovi obitelji i briga o njima nam je itekako važna. Što jedu, koliko se kreću, osjećaju li se ugodno, jesu li socijalizirani i muče li ih kakvi zdravstveni problemi? Sve su to faktori o kojima bi svaki vlasnik kućnih ljubimaca trebao promišljati svakodnevno. Marko Petrić tu nije iznimka. Jedan od nama omiljenih hrvatskih glumaca, ponosni je vlasnik mačke Mimi koja mu je krznena prijateljica već nekoliko godina. Zato se brine za njezino zdravlje i vodi ju na redovite preglede kod veterinara. Na jednom takvom bili smo i mi s njim u dobro poznatoj ordinaciji Fabela na zagrebačkoj Trešnjevci. 

Marko Petrić 

Karizmatičan, šarmantan, a opet drag dečko iz susjedstva, Marko Petrić jedan je od onih kojima su kreativni horizonti itekako široki pa je širok dijapazon svega što radi. To mu naravno oduzima mnogo vremena i jako mu je važna dobra organizacija. Njegova mačka Mimi tu igra itekako veliku ulogu jer kao i svaki kućni ljubimac – oni su tu da nam pomognu da život živimo sa što manje stresa i što bolje organiziramo svakodnevicu. Pomažu nam da se osjećamo bolje i upravo zato moramo im vratiti istom mjerom. Marko je Mimi sterilizirao prije nekoliko godina.

Sterilizirane mačke često imaju povećan apetit i manje su fizički aktivne, a obje promjene uzrokovane su smanjenom proizvodnjom i izlučivanjem spolnih hormona. Time imaju veće šanse za debljanje pa je itekako važno potpuno im prilagoditi prehranu.

Zašto sterilizacija i što nakon?

Sterilizacija je jedna od najvažnijih odluka koje možete donijeti u vezi života vaše mace. Ona suzbija neželjeno ponašanje i obilježavanje teritorija. Smanjuje borbu i agresivnost životinje, a samim time vaša mačka neće imati potrebu lutati. O neželjenim leglima mačića da i ne govorimo. Marko je svega toga svjestan i upravo zato sterilizacija nikada nije bila upitna. Nakon što se potpuno oporavila od zahvata, Marko je Mimi kompletno prilagodio prehranu kako bi ona i dalje imala iste navike, a kako se pritom ne bi udebljala. Veterinari su mu preporučili PURINA® PRO PLAN® STERILISED hranu uz koju će Mimi živjeti dugo i zdravo bez straha od debljanja i zdravstvenih rizika koji dolaze potencijalno nakon sterilizacije. 

Neodoljivi okusi koje će obožavati svaka mačka – Mimi potvrdila! 

PURINA® PRO PLAN® STERILISED je hrana posebno formulirana izbalansirana prehrane koja ispunjava sve nutritivne potrebe vaše sterilizirane mačke. Napravljena je kako bi ih zaštitila od urinarnih infekcija i prekomjerne tjelesne težine s posebnim sastojcima ključnim za zdravlje mozga, bubrega, probave kao i za zaštitu imunološkog sustava. S mesom kao glavnim sastojkom i brojnim neodoljivim okusima patke, govedine, ribe, piletine, puretine, bakalara i pastrve, postat će omiljena svakoj maci.

Mimi se uz redovite preglede i prehranu prilagođenu steriliziranim macama dobro razvija, a može uživati u svakom obroku bez straha od debljanja. Marku je to itekako odlično, jer izbora ima mnogo pa tako može birati između raznih okusa u asortimanu mokre i suhe hrane bez da pritom promišlja je li to dobro za Mimi. Marko je tako među brojnim odgovornim vlasnicima koji na pravilan način brinu o svojim kućnim ljubimcima. Što im drugo možemo poželjeti osim da se još dugo druže u sretnom i zdravom suživotu. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori