Mame i djeca: Kako provesti zabavan dan s djecom koji ćete i vi i oni još dugo pamtiti
Mame i djeca: Kako provesti zabavan dan s djecom koji ćete i vi i oni još dugo pamtiti

Mame i djeca: Kako provesti zabavan dan s djecom koji ćete i vi i oni još dugo pamtiti

Svaka se mama ponekad nađe u razmišljanju provodi li dovoljno kvalitetnog i ispunjenog vremena sa svojim djetetom. Između vrtića ili škole, izvanškolskih aktivnosti, gledanja crtića i odlaska na spavanje, u danu nam i ne preostaje mnogo slobodnog vremena za igru, razgovor ili kakve druge aktivnosti s mališanima. Upravo zato barem vikendima pokušavamo odvojiti vrijeme za djecu i sebe, vrijeme koje ćemo ispuniti veseljem, koje će se pretvoriti u najljepše uspomene.

Koliko kvalitetnog vremena provodimo s djecom?

U punim rasporedima, kako mama tako i djece, prođu i dani a da se ne uspijemo podružiti kako bismo voljeli. No, jednom kada osvijestite da i vi i dijete žudite za zajedničkim trenucima, treba usporiti tempo i presložiti prioritete. Svako toliko, otkažite sve što možete i nekoliko sati u danu posvetite samo vama. Ako ste u nedostatku ideja kako provesti zabavan dan koji ćete i vi i oni još dugo pamtiti, imamo nekoliko super prijedloga!

Ideje za nezaboravan dan mama i djece

Dan započinjemo najvažnijim obrokom, doručkom. Kao i svakog jutra, djetetu ćemo ponuditi njegove najdraže Lino hrskave žitarice s mlijekom ili jogurtom. Uz težak odabir između čokoladnih kuglica i jastučića, kolutića s medom ili pak pahuljica s čokoladom i karamelom, dan počinje uz puno smijeha i obostrano zadovoljstvo. Djeca uživaju u najdražim okusima, a mi smo zadovoljni jer su unijeli potrebne minerale i vitamine za aktivan dan pred nama!

Oblačenje i spremanje za “provod” prolazi lako uz ples i glazbu. Prije izlaska dječji ruksak punimo vodom i voćnim sokićima, zdravim grickalicama, maramicama, rezervnom odjećom i ponekom igračkom. Sada smo spremni za avanturu!

Preskočit ćemo odlazak u kvartovski parkić i uputiti se ravno u zoološki vrt! Jesenska šetnja parkom Maksimir, uživanje u prirodi i svježem zraku posebnim će učiniti posjet divljem životinjskom svijetu. Promatranje tigrova i lavova, slonova i žirafa, morskih lavica i mnogih drugih životinjskih vrsta, nas i mališane potaknut će na razgovor, a to vrijeme volimo iskoristiti i za igru i učenje.

Nakon posjeta zoološkom odmaramo na klupi i crtamo životinje koje su nas se najviše dojmile. Vrijeme za predah možemo preseliti na dekicu na travi, a grickalice i sokići koje smo ponijeli u ruksaku poslužit će kao savršena okrjepa za mali piknik. Vrijeme u prirodi stvoreno je i za zajedničku igru s frizbijem, puštanje zmajeva ili pak sakupljanje šarenog jesenskog lišća za herbarij! Šetnja šumom na konju ili poniju aktivnost je koja će mališanima jako dugo ostati u najljepšem sjećanju.

Umorni, ali sretni i ispunjeni, spremni smo za kratki predah kod kuće. Slijede odmor, ručak i spremanje za večernji izlazak u grad – na dječju predstavu! Kazališne predstave odličan su način zabave za mališane. Šetnja gradom i povratak kući vrijeme je kada ćemo se zajedno osvrnuti na cijeli dan i aktivnosti koje želimo ponoviti, ali i planove za radni tjedan koji je pred nama. Večeramo i zajedno pripremamo ruksak za novi vrtićki dan; papuče, pidžama, ručnik, igračke i neizostavne grickalice su tu, pa možemo na spavanje.

Lino žitarice najvjernijim kupcima poklanjaju dječji ruksak

Ukoliko ste i vi i vaši mališani, baš kao i mi, veliki obožavatelji Lino žitarica, imamo super vijest za sve vas. Lino žitarice za djecu daruju Lino ruksake!

Prilikom kupnje bilo kojih proizvoda iz asortimana Lino žitarica za djecu u vrijednosti od 1 kg, imate priliku dobiti presladak i praktičan Lino ruksak. Lino žitarice za djecu, kao što su omiljeni Lino Pillows Nougat i Milk- jastučići punjeni Lino ladom, Lino Crunch i Crunch Duo, Lino Njammy – od cjelovitog zrna žitarica, te Lino Choco Caramel Flakes i Lino Honey Rings, jedine žitarice za djecu na tržištu bez glutena – nude velik izbor ukusnih žitarica za doručak, užinu ili snack, a ponekad ih biramo i za večeru. Razni okusi i oblici, nutritivne vrijednosti i razne veličine pakiranja Lino žitarice prvi su izbor i mama i djece.

 

Lino ruksak super je poklon koji će djeca svakodnevno koristiti, bilo za vrtić, izlete u prirodu, kazalište ili brojne druge aktivnosti na koje odlaze. Na darivanje se možete prijaviti ovdje; potrebno je podnijeti dokaz o kupnji proizvoda (račun) i upisati osobne podatke. Lino ruksak predviđen je za prvih 3.000 potrošača koji ispune sve uvjete za dobivanje nagrade, i to u razdoblju od 1. listopada do 15. studenog 2022. godine.

Foto: Pexels, Lino

Učitati još
Zatvori