Malo drugačiji adventski vjenčići

Malo drugačiji adventski vjenčići

S paljenjem lampica na Zrinjevcu počeo je zagrebački Advent koji opet brani titulu najboljeg u Europi. A danas je službeno i prva adventska nedjelja te dan kada u svojim domovima palimo prvu svijeću na našem adventskom vjenčiću. Čak i ako niste ljubitelj tradicije nego čvrsto vjerujete u ukrašavanje doma za Božić, možete pripremiti svoju varijantu vijenca sa svijećama koje će svoju svjetlost i toplinu davati domu u hladnim zimskim danima.

Kreativni adventski vjenčići

Razni brendovi, ali i kreativci, umjesto klasičnih vijenaca svake godine pripremaju drugačije kreacije. Uz malo inspiracije lako je pripremiti nešto svoje, čak i ako ste u potpunosti zaboravili da advent počinje baš danas. Sve što vam treba su 4 svijeće koje na više načina možete prezentirati u svojem domu. Primjerice, smještanjem u 4 različita svijećnjaka dobit ćete razigranu scenu koja će biti baš lijep ukras na stolu. Ili uglavljivanjem u staklene bočice s vodom na koje ste nešto ispisali ili u njih umetnuli borove grančice.

Ako nemate 4 svijeće nego samo jednu veliku, na njoj možete markerom ispisati dane te svaki dan pomalo puštati da gori. Možete i označiti nedjelje pa iz tjedna u tjedan paliti samo jednu svijeću. Umjesto klasičnog vijenca mogli bi iskoristiti metalni obruč te ga samo nježno ukrasiti eukaliptusom ili borovim grančicama.

U nastavku donosimo nekoliko ideja kojima se možete inspirirati dok nestrpljivo iščekujete Božić.

A post shared by APPLICATA (@applicatadesign) on

A post shared by Hej Home (@hejhome.de) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori