Mali princ i Petar Pan kao inspiracija u umjetnosti

Jenny Lumelsky i Tomer Ronen umjetnički je duo koji je pokrenuo projekt ‘Touchka Fashion Tales’ iz ljubavi i fascinacije prema pričama i bajkama koje su uvelike obilježile njihova djetinjstva.

touchka 1 post

touchka 2 post

Htjeli su spojiti svoje dvije velike strasti – modu i ilustraciju te začiniti ih s prikazima priča, scenama kako ih oni zamišljaju.

touchka 3 post

touchka 4 post

Kreirali su ručno ilustrirane marame scenama iz klasika kao što su Mali princ, Knjiga o džungli, Petar Pan i sl. Odabrali su nekoliko priča koje često obilježe djetinjstva mnogih čitalaca i zaključili da bi prenesene scene iz priča na tkaninu bile najbolji podsjetnik na te iste priče i potakle na ponovno čitanje.

touchka 5 post

touchka 6 post

Nakon otkrića njihovih marama, šalova, i prizora koje su oslikali, svatko dobije poriv ponovno uzeti u ruke neku od tih knjiga, prepustiti se mašti i nestati u divnom i magičnom praralelnom svijetu knjiga. U slučaju da znate citat iz neke od tih priča i želite da se po njemu oslika scena, slobodno ga podijelite ovdje i bookmarkirajte za sljedeće oslikavanje.

touchka 7 post

touchka 8 post

Koje su sve priče ilustrirali te kako možete kupiti njihove marame i šalove s vašom omiljenom scenom iz obožavane knjige možete saznati na njihovoj web stranici touchka.com te preko društvenim mreža Facebook i Instagram.

touchka 10 post

touchka 11 post

touchka 12 post

touchka 13 post

touchka 14 post

touchka 15 post

Foto: Facebook

0