Jeste li za Mali piknik na Gornjem gradu?

malipiknik6

Spajajući koncept prirodne i lokalne hrane te jedinstvenog gornjogradskog ambijenta poznata “mobilna tržnica” Mali plac s Tavana stvara jednu sasvim novu ljetnu priču – Mali piknik na Vranicanijevoj. Jednom tjedno Vranicanijeva poljana na Gornjem gradu pretvarat će se se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro-sadržajem. Predstavljanje malih lokalnih proizvođača postat će opuštena, samoposlužna varijanta piknik-druženja. Posjetitelji Malog piknika tako se sada mogu još duže zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro-ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu.

Na Malom pikniku tako je moguće upoznati se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija te zdravim i inovativnim načinima pripreme svježih namirnica, ali i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvježiti se voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem, organskim sladoledom i delicijama poput sirovih torti i kozjeg sira ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orašastih plodova.

malipiknik4

U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog podrijetla, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova. Mali piknik održava se na Gornjem gradu do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17-21 h). U slučaju lošeg vremena Mali piknik se odgađa, a Mali plac seli u Branimir centar. Sve obavijesti pratite na Facebook stranici događanja.

malipiknik5

malipiknik1

0