Magična večer u Dubravkinom putu

Magično. Ne postoji bolja riječ koja bi opisala Večeru u Valu, novi koncept restorana Dubravkin put koja je po prvi puta zaživjela ovog četvrtka. Održana u odvojenoj prostoriji Val, večer je goste odvela u neki drugi svijet, čarobni svijet bajki kojeg je zamislila Ivana Brlić Mažuranić u ‘Šumi Striborovoj’, a pred našim ga očima ostvario tim Dubravkinog puta.

vecerauvalu15

Večera u Valu zamišljena je kao tematski koncept za ograničen broj osoba (maksimalno 18) koji će se u restoranu održavati jednom mjesečno, svaki put u drugačijem obliku obavijenim velom tajne kako bi efekt oduševljenja na licima gostiju bio potpun. Odabranu temu pratit će scenografija, odnosno uređenje prostorije Val, glazbena pozadina, kao i jelovnik od nekoliko sljedova uparen s pićima za apsolutnu hedonističku gozbu.

vecerauvalu17

vecerauvalu12

Kao što je već spomenuto, bajka ‘Šuma Striborova’ bila je tema prve večere. Goste je dočekao fantastično uređen stol, minuciozno razrađen do najsitnijih detalja, koji je zahvaljujući Dubravki Dujmović i Martinu Pohlu atmosferu priče učinio gotovo opipljivom. I ubrzo se čarolija počela odvijati pred našim očima.

vecerauvalu20

Kulinarski tim na čelu s glavnim chefom i idejnom začetnicom koncepta, Priskom Thuring, osmislio je 8 sljedova jela inspiriranih događajima u priči. Svako je jelo pratio odlomak iz ‘Šume Striborove’ i pripovjedač koji nas je šećući po lišću vodio kroz bajku te glazba koja je savršeno upotpunjavala atmosferu.

vecerauvalu11

vecerauvalu9

Jela pod nazivima Livada, Pastrva, Ledena suza, Kunić i buča, Jaja prepelice, Ugljen, Kroz srebrna vrata i Šuma raspirivala su maštu i godila nepcu. Priča se odvijala i na tanjurima uz zemljane, šumske okuse prirode.

vecerauvalu8

Livada

Pastrva križana s lososom na kremi od pastrnjaka s crumbleom od kleka i pinjola, sorbet od potočarke poslužen u ledenoj suzi, rolada i confit od kunića s kremom od bundeve i pečenom bundevom sa sezamom i čilijem, poširana i kuhana prepeličja jaja s kavijarom na ‘slami’ od prženog krumpira i poriluka, gnudi od sira na kremi od cvjetače posipan ‘crnom zemljom’, samo su neka od posluženih jela. Teško je i izdvojiti favorita jer su se sva na kraju stopila u jednu savršenu cjelinu upotpunjenu pomno odabranim vinima, pa čak i izvrsnim gin tonikom.

vecerauvalu7

Pastrva

DJ Zozo je glazbom pratio priču i svaki slijed, šireći pozitivnu energiju i poletnost ili pak naglašavajući dramatičnost kad su ispripovijedani događaji to zahtijevali. Glazbena pozadina bila je jedan od ključnih dijelova atmosfere kojom je zaokruženo ovo čarobno, kreativno i nadasve zanimljivo iskustvo.

vecerauvalu5

Kunić i buča

vecerauvalu3

Jaja prepelice

Nova Večera u Valu održat će se 16. prosinca, s potpuno drugačijom temom i scenografijom, a niti ne sumnjamo da će biti jednako fantastična. Ako volite vrhunsku hranu, ovo je uvjerljivo najuzbudljiviji način na koji ćete je trenutačno u Zagrebu kušati, a sve će informacije biti na vrijeme dostupne na Facebook i Instagram stranicama Dubravkinog puta. Ne propustite!

Ugljen

Ugljen

vecerauvalu

Kroz srebrna vrata

vecerauvalu19

vecerauvalu10

vecerauvalu16

Foto: Iva Pezić

0