Još jedno jako cool mjesto u Zagrebu za filmove i koncerte na otvorenom

Još jedno jako cool mjesto u Zagrebu za
filmove i koncerte na otvorenom

Luftanje – novi filmski i glazbeni program na Vidikovcu

Luftanje je novi filmski i glazbeni program koji će se odvijati tijekom tri ljetna mjeseca na najljepšem proplanku Parka Maksimir – Vidikovcu! Vidikovac je u zadnjih nekoliko mjeseci postao prvi izbor Zagrepčana, ali i stranih posjetitelja za uživanje u glazbi, zelenilu i dobrom društvu, a nakon odlično prihvaćenog festivala Tko pjeva zlo ne misli, organizatori su odlučili dodatno uljepšati tople zagrebačke večeri. Rezultat svega je Luftanje, program pod kojim se krije niz evenata koji se oslanjaju na filmsku i glazbenu umjetnost.

Subota je rezervirana za glazbene poslastice i kultne filmove, gdje će se nakon nastupa raznih izvođača dešavati projekcije filmskih klasika i glazbenih dokumentaraca poput Briljantina, Ratnika podzemlja, Groznice subotnje večeri,  Elvisovog kultnog Comeback speciala iz 1968., Blues Brothersa i mnogih drugih. Nedjelja je dan za odmaranje, stoga smo odlučili dodati još filmskih klasika poput Paklenog šunda, Casina, Velikog Lebowskog, Istrebljivača i Lica s ožiljkom.

Luftanje službeno kreće nastupom uvijek rado viđenih Swingersa uz prikazivanje kultnog Briljantina i to ove subote u 19 sati, a sigurni smo da ćemo među publikom moći izabrati najbolju kokoticu i konjski rep. Riječ je o izvrsnom mjuziklu o zaljubljenim tinejdžerima pedesetih godina 20. stoljeća, snimljenom 1978. s Johnom Travoltom i Olivijom Newton John u glavnim ulogama. Radnja se vrti oko mlade Australke Sandy Olsson koja za vrijeme ljetnih praznika upoznaje Dannyja Zukoa, vođu skupine T-Bird. Sandy se u njega zaljubi ali kako su školski praznici završili mora se oprostiti od Dannyja. No sreća joj se nasmiješi kad njezini roditelji odluče da će se preseliti u Ameriku i kad saznaje da ide u istu školu koju pohađa Danny… Film prate kultni glazbeni hitovi poput “Summer Nights, «Greased Lightning”i “You’re the one that I want” koji će izvoditi naši fenomenalni Swingersi!

Samo tjedan kasnije na Vidikovcu nas očekuje DJ Tomo Ricov i legendarni Ratnici podzemlja. Očekuje nas dugo toplo ljeto i glazbene poslastice poput Johnny Cash Tribute Banda uz prikazivanje filma Hod po rubu, Real Deal Brazila i Božjeg grada, Ive Giove Radan i What Happened, Miss Simone? te Nine Saffron & Back is Black Banda i dokumentarca o Amy Winehouse. Šećer na kraju dolazi u kasnoljetnom izdanju Studija 54, legendarnog zagrebačkog programa i naravno, Groznicu subotnje večeri.

Luftanje uz Mastercard je projekt agencije Pepermint kojim se revitalizira Vidikovac kao mjesto društvenog okupljanja Zagrepčana i  gostiju. Glazbenim i filmskim programima Luftanja, Vidikovac i Maksimir ponovno postaju mjesto kulturnih događanja te Vidikovac ponovno dobiva ulogu koju je imao u prošlosti grada.

Foto: Lice grada, Novković

Učitati još
Zatvori