Ljeto u Maloj kavani

Ljeto u Maloj kavani

mala-kavana-ljeto-15

Ljeto u Zagrebu nikad nije bilo slađe. Svi oni koji su zamijenili odmor na moru onim u gradu, uživaju u praznim ulicama, cjelodnevnim aktivnostima bez prevelike gužve i opuštenoj atmosferi na gradskom asfaltu. Tome dakako pridonosi i gastro ponuda zagrebačkih restorana, barova i slastičarnica koje omogućavaju da od jutra do večeri pronađete nešto za sebe.

mala-kavana-ljeto-16

Među njima je svakako i Mala kavana, na poznatoj lokaciji, Trgu bana Jelačića, a osim slatkih zalogaja, doručka i artisan kave, donosi i pravo rashlađenje čim stignete u centar. Malu kavanu možete odabrati za prvi jutarnji ‘chill’ – možda najbolje ranojutarnji dok još temperature nisu dosegle visokih 40 stupnjeva i grad je u spokojnom miru.

Ljetni chill u centru grada

mala-kavana-ljeto-7

Osim osvježavajućih smoothieja poput onog s malinom, narančom, bananom i medom ili recimo pjenaste jagode koja spaja jagodu, bananu i mineralnu, čekaju vas i svježi sokovi – kao recimo limunada s đumbirom i komadićima jagode. Ili što kažete na milkshake sa sladoledom koji spaja vaniliju i lješnjak?

mala-kavana-ljeto-17

Prezentiran na najljepši način, sladoled Ledo možete uzeti i ovdje. Preko 15 okusa prezentiranih na najljepši način. Zavucite se u hladovinu najpoznatije zagrebačke kavane, njezin ugodan ambijent i zaključite idealan ljetni dan. Ovdje to osobito to čine turisti koji svraćaju zbog prepoznatljivih zagrebačkih deserata, sada i sladoleda – a oni ih zaista čekaju na reprezentativnoj lokaciji.

mala-kavana-ljeto-13

Ako ste preskočili ranojutarnji posjet gradom, u ljetnom điru nakon ručka, svratite na desert. Čeka vas torta od jabuka ili sira, tiramisu, kremšnita, ali i torta bez glutena. No, sve ove slastice vode nas i do one ultimativne za ljeto – sladoleda.

mala-kavana-ljeto-1

Mi bi vam svakako preporučili malagu s grožđicama, Panna cottu – malina ili jedan klasičan limun obogaćen komadićima. Posebno uživanje donose sladoledni kupovi. Čokoladna fantazija, voćni kup, banana split, kokos mania i minioni – s bombonima i okusom lolipop. Tako se možete odlučiti za klasičniji izbor ili nešto zabavno i novo.

Vrijeme je za desert…

mala-kavana-ljeto-5

Zagreb već niz ljeta nije samo grad napušten od njegovih stanovnika, koji traže osvježenje uz more, nego je postao i obavezna stanica hrvatskim turistima. Tko je ikad rekao da je ostati u gradu tokom kolovoza loše? Sada smo vam dali još jedan razlog za to, još jedan razlog za uživanje…

mala-kavana-ljeto-2

mala-kavana-ljeto-12

mala-kavana-ljeto-8

mala-kavana-ljeto-18

mala-kavana-ljeto-10

Foto: Rajna Raguž

Učitati još
Zatvori