Ljetne avanture na hrvatskoj obali

Odlazak na ljetovanje odavno nije samo izležavanje na plaži. Sve više ljudi odlučuje se za aktivni odmor na kojem će se baviti raznim aktivnostima u prirodi, a oni najhrabriji tu priliku koriste za isprobavanje ekstremnih sportova. Kako većina nas živi prilično neaktivnim životom, ljetni odmor idealna je prilika da dobijete dozu adrenalina i razbijete monotoniju. Pogledajte nekoliko prijedloga za ljetne sportske avanture na hrvatskoj obali koje možete rezervirati putem portala Adventure Dalmatia.

Split-SUP

Neke od znamenitosti Splita možete razgledavati iz mora ako se odlučite isprobati veslanje na dasci (paddling). Ova relativno nova aktivnost zbog svoje je jednostavnosti privukla mnoge, a ruta duga 6 km koja nudi drugačiji pogled na Split privući će i one manje hrabre. U veslanju na dasci mogu uživati i neiskusni i oni koji nisu u posebno dobroj kondiciji, a od opreme vam je potreban samo kupaći kostim i zaštita od sunca.

extr-kay

Hrabriji među nama odlučit će se za ekstremni obilazak kanjona Cetine koji nudi puno više od uobičajene rute kajakom. Ovaj izlet, osim hodanja i plivanja, spaja još nekoliko aktivnosti. Spustit ćete se po užetu uz slap Gubavica u visini od 53 metra i Mala Gubavica od 18 metara, a na četiri mjesta možete se okušati i u ronjenju u rijeci. Potrebni su vam kupaći kostim i tenisice, a sva ostala oprema uključena je u cijenu izleta.

hvar

Ljepotu Paklenih otoka u blizini Hvara možete istražiti četverosatnom vožnjom kajakom. Raspored ovih otoka pruža mogućnosti za obilazak uvala i plaža, kao i za plivanje i ronjenje u tirkiznom moru. U izlet je moguće ukomponirati i ručak u restoranima uz zaljev Ždrilca na sv. Klementu, a sa sobom trebate ponijeti kupaći kostim, zaštitu od sunca, te odjeću i obuću za plažu.

dubr

Dubrovnik je jedna od najpoželjnijih destinacija na Jadranskom moru, a da ovaj grad nudi još iznenađenja dokazuje i ovaj izlet kajakom u zalazak sunca. Trosatna vožnja kajakom započinje u blizini ulaza u stari dio grada, nastavlja se uz gradske zidine do skrivene špilje Betine gdje možete roniti i kupati se. Izlet se zatim nastavlja do otoka Lokrum i njegovih špilja, a završava se povratkom u Dubrovnik gdje ćete uz vino i snack uživati u zalasku sunca.

velebit1

Kao zadnju avanturu predlažemo planinarenje u Nacionalnom parku Paklenica. Uz staze u ukupnoj dužini od oko 150 km, vodiči će obilazak prilagoditi vašoj fizičkoj spremi i željama. Osim kanjona Velike Paklenice, moći ćete vidjeti i Manitu peć i najviše vrhove Velebita, a pogled koji se od tamo pruža teško se može opisati riječima.
Za još prijedloga za jednodjevne i višednevne izlete posjetite portal Adventure Dalmatia.

Foto: Adventure Dalmatia

0