Genijalne DIY ideje za uređenje dječje sobe
Genijalne DIY ideje za uređenje dječje sobe

Genijalne DIY ideje za
uređenje dječje sobe

Svi klincima želimo osigurati samo najbolje, ali nekako se često dogodi da njihove sobe nikada nisu sređene do kraja. Soba se namjesti prije rođenja ili dok je beba još mala, a onda se malo po malo mijenja kako dijete raste, pa tako zna proći dugi niz godina bez većih promjena.

Kompletna renovacija zvuči beskrajno dugotrajno (i skupo), pa smo vam pripremili nekoliko ideja uz koje ćete postići potpuno novi look prostora s minimalno ulaganja. Ako ste skloni DIY rješenjima, ovakvo brzopotezno preuređenje sobe moglo bi biti gotovo u jedan vikend, a rezultati zaista impresivni.

Poigrajte se sa zidovima

Zidovi zauzimaju najveću površinu u prostoru pa će male intervencije na njima rezultirati drastičnim promjenama, makar se radilo i o promjeni boje samo jednog zida. Veliki hit za dječje sobe su pastelne nijanse, koje se odlično uklapaju u sobe za djevojčice i dječake. Za posebno razigrani efekt možete se poigrati s nekoliko različitih nijansi te kreirati šarmantni statement zid s prugicama ili točkicama.

U Bačelić Profi Shopu pronašli smo genijalnu Rust-Oleum Little Stars zidnu boju na bazi vode za dječje sobe, koja dolazi u 18 pastelnih nijansi s preslatkim nazivima kao što su vilinska krila, začarana šuma i kočija od bundeve. Njene nijanse odabrane su od strane psihologa kako bi kod djece potaknule osjećaj smirenosti, igre ili inspiracije, a za njihove kreativne nazive, kao i dizajn ambalaže, zaslužan je jedini europski studio za animaciju s Disney licencom.

Little Stars nam je zapeo za oko iz još jednog razloga – ove boje iz zraka upijaju štetne stvari poput formaldehida tijekom 5 godina od nanošenja, što je potvrđeno i oznakom za okoliš EU-a i Eurofins Indoor Air Comfort Gold certifikatom.

Bacelic boje za zidove

DIY renovacija namještaja: brzo, povoljno i potpuno jedinstveno

Renoviranje namještaja je odličan način da napravite super stvar za okoliš, uštedite, ali i kreirate potpuno jedinstvene komade namještaja za svoje klince, koji će se savršeno uklopiti u njihov prostor. A najbolja stvar od svega – mogućnosti su doslovno neograničene. Ako uključite i klince u ovaj projekt i prepustite im da sami odaberu boje ili uzorke, ovakvi će im komadi namještaja značiti puno više od novih.

Zato pretražite hashtagove, prokopajte Pinterest i pronađite inspiraciju za transformaciju onog komada namještaja kojeg ste možda planirali zamijeniti novim.

FlintAndDuskyPinkDesk
FlintAndDuskyPinkDesk
Rust-Oleum

Ono što je potencijalno problematično kod novo obojenog namještaja je to da boja može biti osjetljiva na pranje i ogrebotine, zbog čega bi novi namještaj mogao brzo izgubiti svoj sjaj. Stoga, ako ćete se upuštati u ovaj kreativni projekt, dobro je odabrati boje stvorene baš za tu namjenu, kao što je Little Stars boja za namještaj, koja će biti spremna na (gotovo) sve izazove koje im klinci mogu priuštiti. Baš kao i kod varijante za zidove, ova boja dolazi u pastelnim nijansama koje će zastarjelom namještaju pružiti novi život i poseban šarm.

StatementChairs-DippedChairs
Rust-Oleum

Ne zaboravite na otkačene detalje

Ako postoji jedno mjesto u domu u kojem si možete dati oduška po pitanju kreativnosti i razigranosti u uređenju interijera, onda je to dječja soba. Iako u ostatku doma većina preferira clean izgled i neutralne tonove, dječje sobe mogu biti potpuno otkačene i zabavne.

Odabir isključivo neutralnih ili nježnih pastelnih tonova mogao bi rezultirati prostorom koji djeluje preozbiljno za mališane. Zato je dobro razbiti monotoniju s nekoliko malih “eksplozija” boje.

Super odabir za to bit će neonske boje za namještaj u spreju. Ako se koriste s mjerom, primjerice samo na nogicama ormara ili stolova, stvorit će trendy razigrani efekt savršen za sobe za najmlađe.

Litlle stars

Glavni hit za dječje sobe koji nikada ne prestaje izazivati oduševljenje na licima klinaca su detalji koji svijetle u mraku. Možda se iz djetinjstva sjećate svjetlećih plastičnih naljepnica u obliku zvjezdica koje su i tada bile ultra popularne u sobama za klince. Danas su mogućnosti puno veće od toga jer su dostupni glow in the dark sprejevi uz koje ćete praktički bilo koju površinu učiniti svjetlećom – bio to zid, igračka, detalj na namještaju ili nešto drugo.

Mogućnosti su neograničene, pa će u renovaciji i personalizaciji prostora za klince poslužiti i šljokičaste boje ili ovaj divni rose-gold sprej koji je kao stvoren za sobe malih ljubiteljica ružičaste boje.

Za velike promjene nije potreban niti velik budžet niti puno vremena, već samo malo kreativnosti i pokoja kantica boje. Promjena boje zida, nekoliko svježe obojenih komada namještaja i par otkačenih detalja po odabiru klinaca potpuno će transformirati prostor. Dodajte još pokoju biljku, lampice i slične detalje kako biste stvorili cozy atmosferu i nova soba je tu.

Više informacija potražite na www.bacelic.hr.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori