Sat kao ikona modernog dizajna

modeva 4

Movado Edge linija satova predstavlja ikonu modernog dizajna koju je razvio industrijski dizajner Yves Behar. Zamislio ju je kao dinamičnu i čistu ljepotu po uzoru na sat ‘Museum Dial’ koji je koncipiran još davne 1947. godine od strane dizajnera Nathana Georgea Horwitta. Sinergija modernog dizajna i skulptura te industrijska inspiracija, otkrivena je u Movado Edge suvremenim satovima koji donose novu dimenziju u originalne ‘Museum Dial’ satove.

Uz sam rub novih Movado Edge satova, sitne linije predstavljaju minute i sunčeve zrake, u isto vrijeme lijep i funkcionalan dizajnerski element. Spajanjem oblika, funkcija i novih tehnoloških nadahnuća, nova kolekcija uključuje muške i ženske modele satova od nehrđajućeg čelika i neobičan gumb unutar kučišta koji asocira na Sunce.

movado 1

Iako je i samo stvaranje i proizvodnja ručnih satova svojevrsna umjetnost, ovaj slavni švicarski brend satova posebno je vezan uz umjetnost. Upravo ova suradnja potvrđuje da najbolji idu uz najbolje. Duga, bogata tradicija umjetnosti i inovacija u dizajnu i bliska povezanost s umjetnošću i danas ima snažan utjecaj na identitet Movada.

movado 2

Već postojeća Movado Bold linija poznata je po odvažnom, upadljivom dizajnu, a zahvaljujući elegantnim linijama savršeno prijanjaju uz ručni zglob. Linija donosi muške i unisex modele izrađene od high-tech materijala, a krase ih brojni upadljivi detalji. Kućište i remen izrađeni su od nehrđajućeg čelika, uz slavni Museum dizajn brojčanika. Ženski satovi iz Movado Bold kolekcije dolaze u brojnim kombinacijama boja i materijala. Namijenjeni su ženama s istančanim ukusom koje će na svojoj ruci samouvjereno nositi atraktivni sat zlatnog sjaja, ukrašen najfinijim kristalima.

modeva 1

modeva 3

Movado je osnovan 1881. g. u Švicarskoj i poznat je po svojem kultnom Museum brojčaniku i modernoj estetici. Uz karakterističan, danas već legendarni dizajn brojčanika koji je od 1960. g. u stalnoj postavi Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku, ove švicarske satove odlikuje vrhunska kvaliteta izrade i neodoljiva elegancija. Movado je nositelj više od 100 patenata te 200 međunarodnih nagrada za dizajn i tehnologiju u području urarstva, a Movado satovi u stalnim su zbirkama mnogih svjetskih muzeja.

modeva 2

0