Lika dobila najdulji i najbrži zip line u Europi

Lika dobila najdulji i najbrži
zip line u Europi

zip-line-2

Svi ljubitelji adrenalinskih užitaka sada su došli na svoje, a ova će atrakcij, sigurni smo privući i brojne turiste u ponekad nepravedno zanemarenu Liku. Naime, 22. travnja, službeno je otvoren Zip Line centar Pazi medo u sklopu sportsko-rekreativnog centra Bijeli vrh na zapadnoj granici Nacionalnog parka Plitvička jezera i spreman je da ga posjetite.

zip-line-3

Hrvatska je tako dobila jedan od najduljih (1700 m) i najbržih (110 km/h) zip line centara u Europi, a s obzirom na planove za produljenje do 2950 metara, Pazi medo mogao bi postati najdulji na svijetu. Sam projekt je realiziran uz suradnju udruge Rudopolje moje i općine Vrhovine te je osim zip linea, postavljena i stijena za penjanje, disc golf igralište, jedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta…

zip-line-1

Blizina Plitvičkih jezera, Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i rijeke Gacke, čine ovaj kraj jedinstvenim i zanimljivim brojnim zaljubljenicima u netaknutu prirodu zbog čega zip line ne bi trebao biti samo usputna stanica pri obilasku kontinentalne Hrvatske.

Pogledajte u videu kako izgleda jedna zip line vožnja, a sve informacije o centru pronađite na službenoj stranici.

Foto: Ziplineplitvice.com

 

Učitati još
Zatvori