Lea Aviani: Boje kreiraju karakter prostora

Lea Aviani: Boje kreiraju
karakter prostora

lea-aviani-boje-1

Boje nam mogu pružiti puno više nego li se čini. Unošenje boja u prostor koristeći tkanine, premaze i papir utječe na osobnost, stvara atmosferu i mijenja raspoloženje. Pastelno sladoledne boje mogu donijeti svježinu i osjećaj čistoće, ali ako želite probuditi dublje emocije trebate bogate, intenzivne tonove poput senzualnog ponoćnog plavog baršuna, boje kišne oluje, duboke rubin crvene, čiste životne radosti cameo ružičaste ili prekrasne tonove smaragd zelene.

lea-aviani-boje-4

Tamni tonovi su kao bas tonovi u glazbi: oni doprinose slojevitosti scene i uz njih svijetli tonovi i svjetlost dobivaju na živahnosti. Prostori dizajnirani koristeći bogate boje imaju zanimljivije odnose, mogu stvoriti uzbuđenje i dojmiti vas mnogo jače od svijetlih i bijelih prostora.

lea-aviani-boje-5

Boje, poglavito bogati tonovi, kreirat će karakter svakog prostora, i stvoriti atmosferu i ugođaj koji će zauzvrat utjecati na način kako se osjećate. Viktorijanski umjetnik i kritičar John Ruskin rekao je: “Najčišći i najmisaoniji umovi su oni koji najviše vole boje.”

lea-aviani-boje-2

Boje su veoma osobna stvar. Postoje ljudi koji zanemaruju sveprisutne trendove i slijede svoj instinkt i na taj način si osiguravaju drugačiju emociju. Interijeri poznatih kuća su poznati po zadržavanju atmosfere i dizajna koji je u skladu same kuće i koja odgovara vlasnicima više od učestalih modnih promjena.

lea-aviani-boje-3

Svatko bi trebao prije svega odabrati tonove koji su najugodniji svim ukućanima. Mnogi se boje odabrati snažne boje i postaviti takav siguran stav u dekoraciji svog doma, ali rezultat vas može obogatiti, i vjerujte, vrijedi pokušati.

Foto: Lea Aviani, stolac Dande

Preporuka

Zatvori