Lazy girl job trend s TikToka zapravo nema nikakve veze s lijenošću
Lazy girl job trend s TikToka zapravo nema nikakve veze s lijenošću

Lazy girl job trend s TikToka zapravo nema
nikakve veze s lijenošću

Ako svoje slobodno vrijeme provodite na TikToku, a uz to ste i millennial, onda ste sigurno uočili zanimljivu stvar. Generacija Z, koja je na neki način i dalje dominantna na ovoj mreži, govori o situacijama koje su poznate i nama starijima, samo ih imenuje na drugačiji način. Zbog termina kao što su situationshipquiet luxury, beige flag i slično može nam se učiniti da Gen Z zna nešto što mi ne znamo. Ali, ne. Zapamtite – to je samo drugačiji naziv za identično iskustvo. I u redu je ako vas to pomalo nervira.

Št0 je onda lazy girl job?

Uzmimo kao primjer jedan od posljednjih TikTok trendova koji ste tu i tamo mogli uočiti na fyp-u. Riječ je o lazy girl jobs. Prva asocijacija? Malo rada, mnogo novca. Pa tko se ne bi zaletio da dođe do takvog posla? Međutim, ako pogledate video koji je objavila Gabrielle Judge, mastermind koja stoji iza viralnog trenda lazy girl job, zaključit ćete da je zapravo riječ o remote ili freelance poslovima. Ove poslove obavljate iz udobnosti svog doma, kada vama odgovara, uz dobru zaradu. Pritom, imajući mogućnost da napravite savršeni work-life balans, baš onako kako ste oduvijek željeli.

@gabrielle_judge

Career advice for women who don’t know what remote job to apply to. You can bay your bills at not feel tired at the end of the day. Women are here to collect those pay checks and move on from the work day. We have so much more fun stuff happeneing in our 5-9 that is way more important than a boss that you hate. #corporatejobs #jobsearchhacks #remoteworking #antihustleculture #9to5

♬ original sound - Anti Work Girlboss

Je li je lazy girl job stvarno lazy?

Da priča bude u potpunosti u skladu s TikTokom, Gabrielle je ponudila pomoć svim zainteresiranim djevojkama. Pomoć u vidu posebno osmišljenog programa, možda je baš to jedan od njezinih lazy girl poslova!

Šalu na stranu, ono što je sporno u vezi s ovom trending temom je sam njen naziv. Ništa u vezi lazy girl poslova nije lazy. Odnosno, poslovi koji bi spadali pod ovu kategoriju možda jesu jednostavniji i manje stresni u usporedbi s nekim drugim. Ipak, osobe koje ih obavljaju su sve samo ne lijene. Uostalom, da biste dobili ovakav posao itekako je potrebno da posjedujete znanje, iskustvo, odgovornost i motivaciju. Svaki poslodavac želi radnika na kojeg se može osloniti. Bez obzira na to govorimo li o četrdeset radnih sati ili manje. Sloboda i fleksibilnost koje ovakvi poslovi donose sasvim su druga stvar, ali nemaju nikakve veze s lijenošću.

Važan je balans

Work-life balans koji se navodi kao glavna prednost lazy girl poslova nešto je što se podrazumijeva. Ne smije se shvaćati kao nešto što nam neki posao donosi, a neki drugi ne. Osim toga, nekome paše 9 to 5 koncept i vrlo dobro zna kako organizirati svoje vrijeme van posla. S druge strane, neko radije bira honorarne angažmane jer usput radi još toliko toga pa odlazak u ured nije opcija.

Bez obzira na to radimo li on-site, remote ili freelance, izuzetno je važno da nas posao ne pojede. Događalo nam se da s vremena na vrijeme zatrpamo sebe obavezama. Ipak, shvatili smo da privatni život i zdravlje ne smiju nikako trpjeti zbog posla. Na nama je da pronađemo adekvatan način da izbalansiramo sve što želimo postići u toku dana. Kako ćemo nazivati posao koji će nam to omogućiti, zaista je irelevantno. Najveći klišeji su najveće istine – pratite svoj osjećaj i slušajte svoje tijelo – ono zna kada je dosta.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Pexels, Instagram (@theconservateur , @girlsthatinvest) , TikTok (@gabrielle_judge)

Učitati još
Zatvori