Kako je nastao jedan od najprepoznatljivijih hrvatskih animiranih likova

Kako je nastao jedan od
najprepoznatljivijih hrvatskih animiranih
likova

Tko je Pavle Pauq?

Gotovo da je nemoguće da u hrvatskom medijskom prostoru prošle godine niste zamijetili jedan simpatičan animirani lik koji nas je gledao (i još uvijek nas gleda) s TV ekrana i reklamnih billboarda. Bucmasti pauk s velikim očima i okruglim naočalama koji stalno “visi” online zaštitno je lice novog brenda, LAQO by Croatia osiguranje, a zove se Pavle Pauq. Pavle ima i istaknutu osobnost te zanimanje – on je, naime, web developer, kojemu je, viseći u kutu osiguravajuće kuće, dozlogrdila papirologija kojom su ga jednom pokušali i zgnječiti te je odlučio kreirati prvo 100% digitalno osiguranje vozila. 

Pavle Pauqa osmislila je agencija Bruketa&Žinić&Grey. Pauk je nastao kao referenca na mrežni, odnosno digitalni svijet, a njegov izgled inspiriran je stvarnom životinjskom vrstom, paukom skakačem, komentirali su iz agencije.

Djeca ga obožavaju

Pavlov simpatični izgled odmah je privukao pozornost odraslih, ali i djece. Što niti ne iznenađuje jer se baš ističe, kako izgledom, tako i pričom što je bilo iznimno važno svima koji su sudjelovali u stvaranju ideje i lika simpa pauka.

Prva javljanja roditelja kako djeca obožavaju njihovu reklamu iznenadila su i oduševila LAQO tim. Vidjeti da tvoj rad dopire do široke publike, a posebice djece, uvijek je lijepa pohvala, stoga su inspirirani time odlučili kreirati dječji paket kao pogodnost za sve koji kupe svoju policu osiguranja vozila putem web stranice laqo.hr do 14. ožujka ili do isteka zaliha. 

Što se sve nalazi u dječjem paketu?

Svi koji do 14. ožujka 2021. ili do isteka zaliha ugovore osiguranje za svoj automobil dobivaju na poklon ovaj super dječji paket. Imali smo priliku zaviriti u njega i doznati da se sastoji od puzzlea s likom Pavla Pauqa, ruksaka kojeg maleni mogu obojati flomasterima, čarapica te naljepnice za auto.

Osim što ste s paketom oboružani zabavom za duža putovanja, uz pomoć Pavla Pauqa možete podučiti svoje malene kako se ponašati u prometu, ali ih i naučiti sve o ljepoti putovanja. Rezervne čarapice uvijek je dobro imati sa sobom te radi sigurnosti u prometu na automobil zalijepiti naljepnicu da je dijete u autu tako da je paket višestruko koristan.

Journal x LAQO giveaway

Baš smo zato u suradnji s LAQO osiguranjem odlučili darovati 10 sretnih čitatelja s dječjim paketom koji će sigurno oduševiti najmlađe. Sve što mali kreativci moraju napraviti je nacrtati Pavla Pauqa i gdje bi najradije s njim otputovali, vi kao roditelji morate crtež fotkati i poslati na našu mail adresu [email protected] s naslovom PAVLE PUTUJE, a mi ćemo odabrati 10 najkreativnijih crteža.

Javljajte nam se do nedjelje 14. ožujka 2021. u ponoć, a u ponedjeljak 15. ožujka 2021. ćemo objaviti sretne dobitnike!

Sretni dobitnici su: Ivan Jurčić, Katarina Makjanić, Noa Ferenčak, Barbara Hlevnjak, Marija Malta, Tatjana Potkonjak, Marina Smokvina, Petar Fabijanić, Martina Filipović i Iva Sinčić.

Foto: LAQO, Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori