Dizajnerska lampa koja se prilagođava svakom prostoru

Predstavljamo vam zanimljivi dizajnerski proizvod koji je osmislila kreativna Petra Jelaska. Svi smo se zapitali kako bi bilo posjedovati lampu koja omogućava individualnost i podešava se prostoru prema našim potrebama. Ideju za ovaj proizvod Petra je dobila tijekom Studija dizajna u Zagrebu. Bloom Lampa je izrađena tehnologijom kovinopojasarenja te na zanimljiv način objedinjuje tradicionalno i moderno.

lampa

Svojom izdradom se oslanja na tradicionalan obrt ali zadovoljava poimanje suvremenog projektnog dizajna. Sastavljena je od četiri polukružne opne koje svojom mogućnošću pomicanja dopuštaju da sami reguliramo količinu i smjer svijetla prema vlastitim afinitetima.

lampa3

Lampa je dokaz kako se pojam tradicionalno ne mora poistovjećivati s pojmom zastarjelo. Interpretacija obrade, korištenje materijala, naglasak na alatu, sve su to elementi koje dizajn naglašava i čini suvremenim.

lampa4

Lampa je prikladno nazvana Bloom, što na engleskom znači cvijet, cvat ali i međuproizvod u metalurgiji, komad metala. Ova serija lampi savršeno će se uklopiti u svaki prostor i postati dizajnerski komad koji će mamiti poglede. O autorici i njenim radovima više pročitajte na behance.net/petrajelaska.

lampa5

lampa7

Foto: behance.net

0