Nad ovim jako fora ilustracijama bi se svatko trebao zamisliti

‘Razmisli’

Iza umjetničkog naziva Zombijana Bones stoji mlada umjetnica Andrijana Vešović koja nas putem svoje Facebook stranice i Instagram Profila svakodnevno razveseljava svojim ilustracijama. No, jedan album ilustracija nas se posebno dojmio. Zove se ‘Razmisli’.

‘Razmisli’ je niz ilustracija koje prikazuju trenutke života koje bismo najradije preskočili, zaobišli i izbjegli davanje odgovora na postavljena pitanja, čisto zato jer (iako sugovornik često toga nije svijestan!) bude nelagodu, zadiru u privatnost ili jednostavno na njih ne želimo odgovarati. Naizgled bezazlena, ovo su ona pitanja koja mnoge djevojke, žene, no i mladiće i muškarace mogu povrijediti i ostaviti neizbrisiv trag nelagode, a često i srama – posve neopravdano i neutemeljeno.

Nikada ne znate što određena osoba prolazi i koliko su upravo toj osobi neke stvari u životu teške, komplicirane i djeluju nepremostivo, dok su vama lagane ‘ko’ od šale’… Kako i sama autorica kaže: ‘Nemoj da pitaš ono što ne želiš da netko pita tebe. (…) Imaš sebe. Nema potrebe da budeš netko drugi.’ S ovim kratkim, pomalo duhovitim ilustracijama je Andrijana Vešović savršeno je dočarala kada treba(mo) razmisliti prije pitanja.

Foto: Zombijana Bones

1