Zagreb Design Week predstavlja The Sound of the 20s

Zagreb Design Week predstavlja
The Sound of the 20s

Tjedan dana programa odvija se od 7. do 12. svibnja na otvorenoj pozornici Zagreb Design Weeka u prekrasnom Dizajn parku skrivenom iza Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Zagreb Design Week 2019

Šaroliki glazbeni tjedan će u utorak, 7. svibnja, otvoriti dvije prepoznatljive dame hrvatske DJ scene, Rea i Babilonska, i uvesti vas u dvadesete godine svojom eklektičnom i plesnom b2b selekcijom.

Drugi dan kormilo preuzima Bocca Sofistifunk s Yammat FM-a i pozdravlja dvadesete smooth kombinacijom funka, disca, soula i ostalih zvukova idealnih za proljetni plesnjak.

Čarobnjak koji stoji iza brojnih velikih glazbenih projekata ali i najdugovječnijeg hrvatskog festivala Seasplasha – Meniga, podijelit će u četvrtak pult s mladim Belgijancem, s hrvatskom adresom, Yvesom Taquetom iz Goulash Diska.

Vikend program u petak na pozornicu dovodi naš poznati neo soul/pop bend Mangroove koji prvi put pod otvorenim nebom predstavlja svoj četvrti studijski album Srce.

Za 15 godina ljubavi i zajedničkog rada te 5 godina braka, Toni Starešinić i Željka Veverec odlučili su napraviti četvrti album te proslaviti ljubav i život, u čemu im je pomogla i druga polovica benda – Leo Beslać i Silvio Bočić. Srce je skupilo samo izvrsne recenzije, kako od raznih glazbenih portala, tako i od eminentnih kritičara koji nižu samo superlative, a koncert održan u velikom pogonu Tvornice kulture, 28. veljače, pokazao je kako su Mangroove ipak najbolji na pozornici. Stoga ne propustite njihov live nastup prije i nakon kojeg će vas glazbeno ugrijati i rasplesati Ilko Čulić s Radija 808.

Subota je vrijeme za miks dobre atmosfere i zvuka na plesnom podiju uz koncert Mixed Up Mary, peteročlane noir–pop skupine, čiju jezgru čine glazbenici i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić. Uz njih su tu i klavijaturist Davor Zanoški, gitarist Erol Zejnilović te bubnjar Silvio Bočić. U listopadu prošle godine objavili su hvaljeni album Umolomni, koji donosi 11 autorskih pjesama, prožetih Aninom slikovitom lirikom i emotivnom glazbom, umotanih u Konradovu produkciju. Kao vodeći singl s albuma predstavljena je naslovna pjesma Umolomni, a uskoro će kao novi singl predstaviti pjesmu Moja bedra te pamte, s pratećim video spotom. Subotnju viziju The Sound of the 20s programa uz njih će predstaviti i DJ Freez iz Sicko Diska.

Cijelu priču 12. svibnja zaokružuju stručnjaci za nedjeljnu atmosferu, zvuk i glazbenu selekciju, a inače ih možete slušati svake nedjelje predvečer na Yammatu. Oni su Adriatic Coasting: Nick & Pepi, a u sklopu svog The Sound of the 20s seta planiraju dovesti i goste.

Ilko Čulić: „Svaka dekada obilježena je prepoznatljivom glazbom i karakterističnim zvukom vremena. Tjedan dizajna u eklektičnom glazbenom programu otkriva s kakvim zvukovima ulazimo u dvadesete godine. Prošlost prepuštamo nostalgičarima, nas zanima budućnost. Vrijeme je za The Sound of the 20s“.

Ulaznica za glazbeni program uključena je u cijenu karte za Zagreb Design Week – 25 kn dnevna, 100 kn festivalska. Ista obuhvaća izložbu u Design parku, Market, predavanja i projekcije te glazbeni program.

 

Učitati još
Zatvori