Zagreb Design Week predstavlja The Sound of the 20s

Tjedan dana programa odvija se od 7. do 12. svibnja na otvorenoj pozornici Zagreb Design Weeka u prekrasnom Dizajn parku skrivenom iza Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Zagreb Design Week 2019

Šaroliki glazbeni tjedan će u utorak, 7. svibnja, otvoriti dvije prepoznatljive dame hrvatske DJ scene, Rea i Babilonska, i uvesti vas u dvadesete godine svojom eklektičnom i plesnom b2b selekcijom.

Drugi dan kormilo preuzima Bocca Sofistifunk s Yammat FM-a i pozdravlja dvadesete smooth kombinacijom funka, disca, soula i ostalih zvukova idealnih za proljetni plesnjak.

Čarobnjak koji stoji iza brojnih velikih glazbenih projekata ali i najdugovječnijeg hrvatskog festivala Seasplasha – Meniga, podijelit će u četvrtak pult s mladim Belgijancem, s hrvatskom adresom, Yvesom Taquetom iz Goulash Diska.

Vikend program u petak na pozornicu dovodi naš poznati neo soul/pop bend Mangroove koji prvi put pod otvorenim nebom predstavlja svoj četvrti studijski album Srce.

Za 15 godina ljubavi i zajedničkog rada te 5 godina braka, Toni Starešinić i Željka Veverec odlučili su napraviti četvrti album te proslaviti ljubav i život, u čemu im je pomogla i druga polovica benda – Leo Beslać i Silvio Bočić. Srce je skupilo samo izvrsne recenzije, kako od raznih glazbenih portala, tako i od eminentnih kritičara koji nižu samo superlative, a koncert održan u velikom pogonu Tvornice kulture, 28. veljače, pokazao je kako su Mangroove ipak najbolji na pozornici. Stoga ne propustite njihov live nastup prije i nakon kojeg će vas glazbeno ugrijati i rasplesati Ilko Čulić s Radija 808.

Subota je vrijeme za miks dobre atmosfere i zvuka na plesnom podiju uz koncert Mixed Up Mary, peteročlane noir–pop skupine, čiju jezgru čine glazbenici i supružnici Ana i Konrad Lovrenčić. Uz njih su tu i klavijaturist Davor Zanoški, gitarist Erol Zejnilović te bubnjar Silvio Bočić. U listopadu prošle godine objavili su hvaljeni album Umolomni, koji donosi 11 autorskih pjesama, prožetih Aninom slikovitom lirikom i emotivnom glazbom, umotanih u Konradovu produkciju. Kao vodeći singl s albuma predstavljena je naslovna pjesma Umolomni, a uskoro će kao novi singl predstaviti pjesmu Moja bedra te pamte, s pratećim video spotom. Subotnju viziju The Sound of the 20s programa uz njih će predstaviti i DJ Freez iz Sicko Diska.

Cijelu priču 12. svibnja zaokružuju stručnjaci za nedjeljnu atmosferu, zvuk i glazbenu selekciju, a inače ih možete slušati svake nedjelje predvečer na Yammatu. Oni su Adriatic Coasting: Nick & Pepi, a u sklopu svog The Sound of the 20s seta planiraju dovesti i goste.

Ilko Čulić: „Svaka dekada obilježena je prepoznatljivom glazbom i karakterističnim zvukom vremena. Tjedan dizajna u eklektičnom glazbenom programu otkriva s kakvim zvukovima ulazimo u dvadesete godine. Prošlost prepuštamo nostalgičarima, nas zanima budućnost. Vrijeme je za The Sound of the 20s“.

Ulaznica za glazbeni program uključena je u cijenu karte za Zagreb Design Week – 25 kn dnevna, 100 kn festivalska. Ista obuhvaća izložbu u Design parku, Market, predavanja i projekcije te glazbeni program.

 

0