U Puli se održava prva stručna galerijska konferencija na temu razvoja publike

U Puli se održava prva stručna galerijska
konferencija na temu razvoja publike

Jednodnevna konferencija “Izazovi galerija u razvoju publike” okupit će brojne stručnjake i kulturne djelatnike koji se bave razvojem publike. Konferenciju, koju u okviru projekta Jačanje kapaciteta hrvatskih galerija za razvoj publike, organizira Udruga za poticanje kreativnosti Atanor u partnerstvu s Istarskom kulturnom agencijom i Arheološkim muzejom Istre, uz podršku Ministarstva kulture i Grada Pule, okupit će 31. srpnja 2020. godine, u Puli u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, brojne stručnjake i kulturne djelatnike koji se bave razvojem publike.

Reli po galerijama

Konferencija je dio projekta Reli po galerijama i namijenjena je prvenstveno galerijskim djelatnicima i kustosima. Cilj konferencije je doprinijeti aktualnoj temi razvoja publike u kontekstu hrvatskih galerija te potaknuti sudionike na kreativan dijalog o metodama i strategijama njezine provedbe.

Zanimljiva predavanja

Na konferenciji će dr. sc. Željka Miklošević, s Katedre za muzeologiju i upravljanje baštinom pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održati predavanje „Uvod u teorije i prakse razvoja publike“, doc. mr. art. Darija Žmak Kunić, prodekanica za umjetničko-znanstvenu djelatnost Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, prezentirat će projekt “Participativni muzeji u zajednici”. Manuela Hrvatin, nacionalna koordinatorica za interpretaciju baštine međunarodne organizacije Interpret Europe, na radionici će prezentirati storytelling kao alat u procesu razvoja publike. Uz to, više predstavnika galerija će iz vlastite prakse u formi kratkih prezentacija istaknuti modele za uključivanje stručnjaka i šire publike na galerijsku scenu, a održat će se i panel rasprava “Što, tko i za koga? – ciljane skupine i inovativni modeli” na kojoj će sudjelovati četiri predstavnika različitih institucija i galerija.

Pogledajte izložbu “O životinjama i ljudima”

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca, tijekom konferencije “Izazovi galerija u razvoju publike” može se pogledati gostujuća izložba zagrebačkog Etnografskog muzeja “O životinjama i ljudima”. Postav prikazuje ulogu životinja u ljudskim životima uz mnoštvo zanimljivosti i edukativnih elemenata. Ulazak na konferenciju i na izložbu je dopušten manjim kućnim ljubimcima. Prijave na konferenciju su obavezne putem obrasca najkasnije do 24. srpnja 2020. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori