OKO, CHEZ 186 i Sarme napravili su nove genijalne street art radove u Rotterdamu

OKO, CHEZ 186 i Sarme napravili su nove
genijalne street art radove u Rotterdamu

Rotterdam Art Ride (ROAR)

Da su hrvatski street art i graffiti umjetnici sada već značajni dio svjetske scene – više nije toliko velika vijest, no da sudjeluju u raznim akcijama, manifestacijama i festivalima koji okupljaju svjetski poznate i priznate umjetnike – uvijek nas posebno razveseli. Posebno kada se radi o umjetnicima kao što su OKO, Chez 186 i Sarme.

Rotterdam Art Ride (ROAR) projekt je u južnom Rotterdamu koji je ovog puta okupio umjetnike sa svih strana svijeta – od Nizozemske, Srbije, Hrvatske i Njemačke. A sve u služi oživljavanja prostora oko osamnaest stupova ispod linije metroa. Cilj projekta jest učiniti umjetnost dostupnom i pristupačnom široj publici te djelovati inspirativno lokalnim stanovnicima grada. Fokus projekta je kreiranje novog izgleda grada. ROAR je nastao kao rezultat djelovanja Foundation Mesh i Marjon van der Linde.

OKO, CHEZ 186 & Sarme

Upravo na toj lokaciji su OKO te Chez 186 i Sarme dobili priliku ukrasiti dva stupa. OKO je naslikala Black Swans jer se na tom dijelu nalazio veliki brod na kojemu je bio cjelodnevni vrtić za djecu roditelja koji su radili na dokovima. Na taj način je evocirala prošlost zajednice. CHEZ 186 i Sarme su, s druge strane, kreirali iznimno koloristički, njima svojstven mural što svakako čini prostor zanimljivim i razigranim.

Zanimljivo je vidjeti kako dvoje domaćih umjetnika, posve različitog stila i izraza, odlično funkcioniraju na ovakvom jedinstvenom prostoru.

Za više informacija o njihovom radu posjetite stranice OKO i CHEZ 186.

Učitati još
Zatvori