Journal man: Chez 186 autor je novog predivnog murala u Sisku

Journal man: Chez 186 autor je novog
predivnog murala u Sisku

U sklopu ovogodišnjeg Re:Think festivala u Sisku umjetnici iz cijele Hrvatske oslikavali su pročelja fasada. Jedan od njih je i slavonskobrodski umjetnik sa zagrebačkom adresom Chez 186, koji je na zgradi visokoj šest katova napravio svoj najveći do sad autorski mural. Uspjeli smo ga uloviti na kratko među obavezama koje će mu obilježiti radno ljeto kako bi s njim porazgovarali o ovom muralu, ali i brojnim drugim planovima za ovo ljeto.

Od ranog jutra na zidu

Kada pomislite koliko je dana potrebno da se oslika zgrada veličine 6 katova, Chez će vam reći dva i pol dana. Ovaj poznati hrvatski umjetnik poseban je prije svega po svom izričaju, koji iako se s godinama mijenja, uvijek u sebi nosi taj prepoznatljivi potpis. 2020. je kaže za njega također bila teška kao i za njegove brojne druge kolege, ali radilo se puno i to je ponekad izrazito važno da bi se sačuvala zdrava glava. Uspjeh je kaže kada uspijete izbalansirati posao i ljubav, a da pritom ni jedno ni drugo ne pati. On je među street art i graffiti umjetnicima poznat kao vrijedan lik, pa nas stoga ne čudi činjenica da ćete ga na zidu vidjeti odmah nakon izlaska sunca, a svakako i dosta nakon što sunce zađe. “Možda se tu krije tajno zašto je tako veliki zid gotovo u samo dva i pol dana”, dodaje Chez uz smijeh.

Rethink Sisak

Chezu ovo nije prvi put da gostuje u Sisku, na Re:Think festivalu, no njegov zid kojeg je odradio na jednom od prošlih festivala stradao je u potresu, tako da je sada njegova nova apstrakcija dobila svoj novi – veći zid. S organizatorima je u super odnosu i cijeni njihov angažman, trud i samu činjenicu da svake godine u Sisak dovedu najbolje domaće i inozemne umjetnike. Sisak se tako stavio u sam vrh ljestvice gradova s ovakvim festivalima u ovom djelu Europe.

Radno ljeto

Nakon Siska, Chez je spakirao kofere i krenuo u daljnju realizaciju stvari sa to do liste. Kaže cijela godina krenula je opasno radno i sada je na vrhuncu sezone, no uskoro planira dugoočekivani i zasluženi odmor na kojem će se s djevojkom i psom uputiti u Dalmaciju na uživanje u otkrivanju ljepota južnodalmatinskih otoka. Sprejevi i boje, također idu na put, pa ćemo sigurni smo, još ovoga ljeta promatrati njegove murale kako krase neke od morskih zidova.

Foto: Re:Think Sisak

Učitati još
Zatvori