Radove mlade hrvatske ilustratorice Hane Vrce brzo ćete zavoljeti

Lokalna umjetnička scena sa svojim autorima bez problema staje uz bok onim svjetskima, a svakodnevno nas nova/stara lica na sceni naprosto oduševe. Ilustratorica Hana Vrca jedna je od onih na čiji Instagram redovito navratimo. Konstantno u nekim novim projektima s novim radovima, pravo je osvježenje na sceni. Mi smo izdvojili nekoliko ilustracija koje nam se posebno sviđaju, a neke od njih specifično odgovaraju trenutačnoj situaciji.

Hana Vrca od malena je u umjetnosti

Hana Vrca, od malena voli likovnu umjetnost i crtanje, a tu je strast s vremenom pretvorila u profesiju. Izlagala je u Botaničaru kao i na bijenaleu ilustracije u Bratislavi prošle godine. Neki od njenih radova su i slikovnice O medvjedima i njihovim ljudovima, Tri priče iz priče nad pričama Giambattista Basilea i Bijela mačka Catherine d’Aulnoy. Potpisuje i mnoge druge radove u kojima isprepliće grafički dizajn i ilustraciju. Za izdavačku kuću Fraktura ilustrirala je 11 knjiga, od čega devet za festival Feminizam je za sve. Radila je i cover za bestseller od autorice Sally Rooney.

Planovi za budućnost

„U zadnja dva mjeseca ostvarila sam suradnju s Izdavačkom kućom Knjiga u Centru, za to sam radila slikovnicu Lord se vraća kući. Sljedeći tjedan mi izlazi knjiga Moja Nosorogata obitelj koju izdaje “slikovnica-prozor u svijet”. A planovi za budućnost su nastavak suradnje s Malim zvonima na čiji se projekt upravo bacam”, veselo nam je rekla Hana. Neke od njezinih ilustracija pogledajte u nastavku.

Foto: Instagram

0