Radove mlade hrvatske ilustratorice Hane Vrce brzo ćete zavoljeti

Radove mlade hrvatske ilustratorice Hane
Vrce brzo ćete zavoljeti

Lokalna umjetnička scena sa svojim autorima bez problema staje uz bok onim svjetskima, a svakodnevno nas nova/stara lica na sceni naprosto oduševe. Ilustratorica Hana Vrca jedna je od onih na čiji Instagram redovito navratimo. Konstantno u nekim novim projektima s novim radovima, pravo je osvježenje na sceni. Mi smo izdvojili nekoliko ilustracija koje nam se posebno sviđaju, a neke od njih specifično odgovaraju trenutačnoj situaciji.

https://www.instagram.com/p/B5vpg8dpwxF/

Hana Vrca od malena je u umjetnosti

Hana Vrca, od malena voli likovnu umjetnost i crtanje, a tu je strast s vremenom pretvorila u profesiju. Izlagala je u Botaničaru kao i na bijenaleu ilustracije u Bratislavi prošle godine. Neki od njenih radova su i slikovnice O medvjedima i njihovim ljudovima, Tri priče iz priče nad pričama Giambattista Basilea i Bijela mačka Catherine d’Aulnoy. Potpisuje i mnoge druge radove u kojima isprepliće grafički dizajn i ilustraciju. Za izdavačku kuću Fraktura ilustrirala je 11 knjiga, od čega devet za festival Feminizam je za sve. Radila je i cover za bestseller od autorice Sally Rooney.

Planovi za budućnost

„U zadnja dva mjeseca ostvarila sam suradnju s Izdavačkom kućom Knjiga u Centru, za to sam radila slikovnicu Lord se vraća kući. Sljedeći tjedan mi izlazi knjiga Moja Nosorogata obitelj koju izdaje “slikovnica-prozor u svijet”. A planovi za budućnost su nastavak suradnje s Malim zvonima na čiji se projekt upravo bacam”, veselo nam je rekla Hana. Neke od njezinih ilustracija pogledajte u nastavku.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori