U četvrtak možete pogledati jako cool izložbu ‘Mimikrija’ mlade umjetnice Marte Tute

U četvrtak možete pogledati jako cool izložbu ‘Mimikrija’ mlade umjetnice Marte Tute

Marta Tuta: Mimikrija

U četvrtak, 25. travnja 2019. u 20 sati u Garaži Kamba  (dvorište Ilice 37) otvorit će se samostalna izložba mlade hrvatske umjetnice Marte Tute pod nazivom Mimikrija.

“Mimikrijom Marta Tuta postavlja pitanja što je uistinu bitno promatrati i na koji način ljudsko biće doživljava samog sebe kao pojedinca u cjelini u kojoj živi kroz titraje koji nastaju i nestaju, zabilježene na papiru. Zelmbaći, teksture planinskih gorostasa, crni psi i kloroplasti bića su koja se skrivaju, izlaze i ulaze u rasjekline među točkama i crticama u njezinim snolikim crtežima, koji vode od jednog kraja prema drugome u cjelinu i na taj se način povezuju u titranja jednaka onima u svemiru ili na Zemlji.

Mnogo je situacija koje se odigravaju u stvarnosti i onih koje opstoje u maštovitim sferama, jednako stvarne i jednako snene i sakrivene u tkivima i tkanjima jedne drugih, kao oči koje se skrivaju u krnjim sjenama Velebita, koje promatraju kroz rastere i crne plohe i linija.” – iz teksta Marije Kamber


Marta Tuta diplomirala je na odsjeku Likovne kulture Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, na odsjeku slikarstvo. Izlagala je na sedam samostalnih izložbi, od kojih valja izdvojiti Ručanja u galeriji PM, Dokumentatori u galeriji VN te Guštarenja u galeriji Rojc, te petnaestak skupnih izložbi u Hrvatskoj i međunarodno. Autorica je nekoliko murala te dviju publikacija, a od 2014. je godine članica HDLU-a.

Učitati još
Zatvori