Craft & vintage subota u Botaničaru

Subotu volimo provesti u centru grada. Bilo da idemo na kavu do nekog od naših omiljenih kafića ili na tržnicu po namirnice za ručak. S obzirom na to da je za cijeli vikend najavljeno lijepo vrijeme, donosimo prijedlog za sve ljubiteljice unikatnih craft i vintage komada.

Craft & vintage cvjetni pop up

Od 11 do 18 sati u Botaničaru odžava se Craft & vintage cvjetni pop up. Proljetna terasa jednog od najšarmantnijih kafića u gradu super je mjesto za popiti kavu dok istovremeno možete pogledati najbolje vintage komade s cvjetnim uzorkom iz 1960. i razgledati kolekciju ručno rađenog nakita, odjevnih predmeta i ukrasa za dom.

Pupa Franca

‘Pupa Franca’ je brend iza kojeg stoji modna dizajnerica Matea P. Rajšek Hrestak. Brend je svoje prve korake započeo izrađivanjem nakita, šalova i torbi da bi se isprofilirao kao obrt koji pretežno radi umjetnički nakit,. Spaja tradicionalne ručne izrade (heklanje, štrikanje, vezenje) i suvremene forme (art ogrlice, narukvice, broševi..). Također, tu je i svojevrsni produkt dizajn u vidu malih stvari koje nam život čine ljepšim (bookmarkeri, privjesci za ključeve, ukrasi za dom…). Svi proizvodi su originalnog, autorskog dizajna, jedinstveni u izvedbi, ručne izrade. Materijali koji se koriste u izvedbi su najčešće pamučni konac, glina, koža, drvo te akrilne boje.

Mango Sticky Rice vintage

Mango Sticky Rice vintage rodio se od ideje za tako potrebnom samostalnošću kao alternativa konvencionalnom zapošljavanju mladih ljudi u Hrvatskoj. Željela sam pokazati da je moguće biti poduzetnik i u isto vrijeme davati novi smisao prekrasnoj starinskoj odjeći te tako biti odgovoran prema okolišu i novim generacijama. Od 15.3.2019. otvoren je i dućan u Ljudevita Posavskog 15, u Zagrebu. To je mali ormar sjećanja koji od 12-18 h ima otvorena vrata.


Foto: Instagram

0