U ljetnom điru s glumicom Tarom Rosandić

U ljetnom điru s glumicom Tarom Rosandić

Godišnji odmori u punom su jeku, a s ljetom krenuo je i naš ljetni đir. Nakon što smo našu redovitu rubriku otvorile s Antonelom Šantek, danas smo par pitanja postavile hrvatskoj glumici Tari Rosandić.

  • Gdje planiraš provesti ovo ljeto?

Ne mogu složiti nikakav konkretan plan, momentalno…! Nakon nekoliko gostovanja s našom predstavom ”Nevjerojatan događaj “ Teatra EXIT, vidjela sam krasno Tisno i Murter ove godine, skočila do Raba, ali o ostatku ljeta, prije povratka na set, odlučit će – moj umnjak, nažalost.

  • Radno ili ležerno ljeto?

50/50, idealno!

  • Da slikaš ljeto na slici bi bilo?

Nešto zidina ispred kojih bi se mogla igrati predstava i malo mora s ribicama i morskim zvijezdama koje žive u prijateljstvu sa svojim ljudskim susjedima.

  • Koja ti je omiljena ljetna tradicija?

Upravo izostanak svake tradicije je meni najveći benefit ljetnog vremena! Krasno da barem imamo to vrijeme u godini kada je prihvatljivo i očekivano da smo upućeni sami na sebe, svoj mir, svoje tijelo…

  • Što čitaš ovog ljeta na plaži?

Većinom novopristigle scenarije epizoda druge sezone “Blago nama” koju snimamo na RTLu, a usput Sapiens Hararia, Faktologiju Roslinga, kao i “Od prijestupnice do umjetnice”, sjajnu knjigu dr.Ljubić koja prati zanemaren, povijesni doprinos glumica izgradnji hrvatske kulture. Publicistika mi je uvijek dragi odmak, ako sam u procesu projekta.

  • Koju bi knjigu baš svakome preporučila?

“Revolucija iznutra” Glorie Steinem. Moja prva “biblija” samoočuvanja i samospoznaje. Toplo preporučujem ženama i mladim ženicama svih uzrasta, kao i njihovim mogućim partnerima.

  • Najdraža ljetna uspomena/anegdota?

To je baš teško izabrati! Imala sam sreće biti na malim koncertima, nastupima i susretima mnogih naših umjetnika, ali imati potpuno neopterećene momente s drugim klincima. Zadnje vrijeme se sjetim prilike kad mi je Eve Ensler, u prolazu, pomogla popraviti bicikl na Brijunima, kampiranja na plaži nakon koncerta Rage Against the Machine tribute banda, neprepričljivih ljudi koje bi sreli na turnejama, nemogućih uvjeta za održavanje predstava, koje bi spasila entuzijastična, divna, pametna publika… Koliko god se čini zeznuto ljeti putovati i raditi, sada imam pregršt malih draguljčića kojih se prisjetim kako se nađem u kojem kutku našeg Jadrana.

  • Najbolje ljeto dosad i zašto? 

Prvo sasvim slobodno ljeto od trinaeste godine! Mislim da je očito zašto ?
Bilo je zanimljivo, potpuno prepušteno mom raspoloženju. Nek sam i to doživjela, hihi! Tada sam prvi puta poželjela znati voziti, a ove godine sam to ostvarila i jako uskoro ću uzeti svog prvog limenog ljubimca i đirati se po našoj prekrasnoj obalici.

  • Planiraš li bingeati neku seriju?

Ne planiram, ali sigurno će se dogoditi! The Wire je već predugo na lageru, a neću propustiti niti sekundu dokumentarne serije Catch and kill, o desetljećima dugom procesu privođenja zlostavljača Weinstina pravdi.

https://www.youtube.com/watch?v=9qK-VGjMr8g
  • Tvoj izbor za ljeto – kino na otvorenom ili kazalište na otvorenom?

Eh, ipak kazalište! Na otvorenoj sceni Opatovine, na Histrionskom ljetu, sam se zaljubila u svoj posao. Cijelokupann doživljaj ambijentalnog kazališta meni je, nezamjenjiv. Nemajte brige, Histrioni igraju na Opatovini i ovog ljeta, vi ih možete posjetiti skroz do rujna! Jasno, pored toga, gledati film u Pulskoj areni, primjerice, je zaista čudesno.

  • Na koje koncerte i festivale ideš ovoga ljeta?

Ulovila sam jednu super večer Brune Mičetića na Jazzica Festu u Bjelovaru, nadam se uloviti još pokoji kul koncert naših muzičara ove godine, ak nikako drugačije, putem strem-ova na urania.hr, gdje se uvijek trude predstaviti zanimljive nove izvođače. Voljela bih negdje uhvatiti Mary May, Nikolinu Kovačević, Repera iz Sobe, ali barem uvijek znam da se u Hotelu Park u Hvaru, sigurno, svaku večer za dobru svirku pobrinu Artemija Jelas, Nikola Šantek, David Matići i mnogi njihovi zanimljivi gosti.

  • Top tri ljetna hita na koje uvijek možeš plesati?

I’m coming out- Diana Ross je vječna stvar. Što se tiče, novijeg, a za čagicu, svakako Lizzo, npr. : Soulmate- Lizzo, u kategoriji “baš za klub” su:
212-Aezeliaa Banks (feat. Lazy Jay) , Creator- Santigold.

  • Najbolji ljetni film svih vremena?

Nemrem reć da sam razmišljala o toj kategoriji, ali prvo što mi pada na pamet kao neobavezan, zabavan i sulud film je Superbad, jedan od prvih filmova Setha Rogena, koji je predstavio Emmu Stone, između ostalih.

Foto: Privatna kolekcija, Unsplash

Učitati još
Zatvori