Tomislav Može otvara izložbu intrigantnog naziva

Tomislav Može otvara izložbu
intrigantnog naziva

U ponedjeljak 02. ožujka u 19 h u Galeriji Karas, Praška 4, u Zagrebu  otvara se izložba “Command + Shift + 3” fotografa Tomislava Možea.

Tomislav Može post

Živimo u vremenu u kojem se gotovo sva komunikacija odvija prvenstveno korištenjem interneta, u vremenu društvenih mreža preko kojih komuniciramo s mnoštvom ljudi s kojima nerijetko ostvarujemo i nevirtualni kontakt. Fotografirajući nage osobe u njihovim intimnim prostorima koristeći tehnologiju koja nam omogućuje komunikaciju, Tomislav preispituje vlastiti odnos s ljudima koje upoznaje preko društvenih mreža, kao i povjerenje koje je moguće steći na osnovi takve komunikacije. Ulaženjem u odnos objekta i voajera (u ovom slučaju fotografa), dopušta publici da uđe u trostrani povjerljivi odnos publika – objekt – fotograf.

Naziv serije proizlazi iz naziva tipki na računalu koje koristi da zabilježi fotografiju (screenshot), no time ujedno i sugeriram glavne elemente koncepta:

Comand  – Naredbe koje dajem subjektima za poziranje i rasvjetu

Shift – Pomak od uobičajenog fotografiranja modela

3 – tri elementa pomoću kojih nastaje fotografija: Tomislav Može kao promatrač, računalo i internet kao sredstvo i nepoznata osoba kao subjekt promatranja.

Izložba je otvorena do 6. ožujka 2015.

Učitati još
Zatvori