Tko će osvojiti Emmy ove godine?

Tko će osvojiti Emmy ove godine?

Stranger Things

Stranger Things

Tko će osvojiti nagradu Emmy?

S gotovo sto postotnom sigurnošću možemo reći da predviđanje pobjednika Emmy nagrade nikada nije bilo teže nego sada. Prošle godine je Akademija zamijenila sistem rangiranja sa sistemom tj. principom winner takes it all što je rezultiralo iznenađujućim pobjedama kao one Ramija Maleka i Tatiane Maslany. I sada – pregledavši sve nominacije – možemo samo poželjeti kristalnu kuglu koja će nam otkriti pobjednike. No, pošto nismo takve sreće, ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati 17. rujna ili u dobroj namjeri predviđati pobjede nekima od nominiranih.

Za najbolju dramu je stvarno bilo teško odabrati mogućeg pobjednika. Za sve nominirane možemo naći dobar argument zašto baš ta serija treba osvojiti nagradu. Nakon mnogo razmišljanja i vaganja odlučili smo igrati na dvije stolice i predvidjeti 50:50 šanse za The Handmaid’s Tale i Stranger Things, iako se nedaleko iza njih nalazi i serija This Is Us.

The Handmaid's Tale

The Handmaid’s Tale

Što se najbolje komedije tiče – tu smo gotovo pa jednoglasni – Veep je naš favorit. Koliko politika vlada trenutno čak i popularnom kulturom, toliko je popularnost serije narasla. S obzirom na političku, gospodarsku i socijalnu situaciju u Sjedinjenim američkim državama, vrijeme kada se serija treba gledati ne može biti bolje.

Sterling K. Brown je već mnogim kritičarima, a i po mjerenju gledanosti, omiljeni glumac i favorit Emmyja. Prošle godine je osvojio nagradu za ulogu u American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, a vjerujemo da se mnogi ne bi bunili da svoj dolazak na binu ponovi kako bi odnio nagradu za ulogu u seriji This Is Us. Nakon njega navijamo za Boba Odenkirka i njegovu fantastičnu ulogu u seriji Better Call Saul.

Better Call Saul

Better Call Saul

Fenomen Handmaid’s Tale

Nakon što smo ju gledali u odličnom krimiću Top of the Lake, Elisabeth Moss oduševila je u Handmaid’s Tale i predviđamo joj nagradu za tu tešku, no iznimno upečatljivu ulogu. O njezinoj interpretaciji lika najviše se pričalo i pisalo, a Moss je dokazala da je velika glumačka sila. Nagrada ovoj fantastičnoj glumici bila bi na neki način i ispravljena nepravda (ili greška?) od prije više godina kada joj je promakla nagrada za ulogu u seriji Mad Man.

Za najbolje limitirane serije predviđamo tijesnu utrku između Feud i Big Little Lies. Iako je serija Big Little Lies medijski više eksponirana, barem ovdje, preko oceana, vjerujemo da su kritičari i žiri prepoznali njezinu kvalitetu i da ju svrstavaju rame uz rame s ovim svjetskim hitom. I s Big Little Lies smo došli do kraja naših predviđanja – za najbolju glumicu u limitiranoj seriji predviđamo Nicole Kidman. Iako uz nju odlično kotiraju Jessica Lang, Susan Sarandon i Reese Witherspoon, ipak naš glas ide Nicole Kidman. Jesmo li bili u pravu, saznat ćemo 17. rujna.

16174669_10155043295154701_3093921513950826421_n

Feud

Foto: Screenshot

 

Učitati još
Zatvori