Split je dobio još jednu atrakciju – otvoren je Muzej Game of Thrones

Split je dobio još jednu atrakciju –
otvoren je Muzej Game of Thrones

Svibanj neće ostati zapamćen samo po frapantno tmurnom, hladnom i kišovitom vremenu već i po uistinu lijepoj novosti koja je učinila Split bogatijim za još jednu atrakciju koja će posebno obradovati obožavatelje serije Game of Thrones. Riječ je o novootvorenom Muzeju Game of Thrones koji je smješten nedaleko Dioklecijanove palače, na mjestu gdje je Daenerys držala svoje zmajeve.

Muzej se prostire na 300 kvadratnih metara, a zaljubljenici u popularnu seriju te literaturu George R.R. Martina, moći će razgledavati više od stotinu ekspomanata; od replika oružja, kaleža, kostima, do zmajeve glave.

Dramatičan muzej s pet tematskih soba

Atmosfera Muzeja je jednako dramatična baš kao i serija te posjetitelje uvlači u fiktivni medijavalni svijet borbe, spletki i moći.

Drogonove čeljusti pozdravljaju posjetitelje pri samom ulazu, a u prostoru su i mačevi od valerijanskog čelika i brojne statue likova ove fantasy priče u prirodnoj veličini, od Jona Snowa do Hodora.

Hodajući kroz pet tematskih soba, posjetitelji kreću u Meereen, potom sele u King’s Landing, a zatim na sjever: u Winterfell, gdje doslovno ulaze u stablo.

Stručni vodiči, također, vode posjetitelje oko muzeja koji je smješten u Bosanskoj ulici 9 i otvoren je svakodnevno od 9 do 22 sata.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori