Sisak dobiva festival ulične umjetnosti

Sisak dobiva festival ulične umjetnosti

13407110_1619881814993316_6191572865571674374_n

Velike vijesti za grad koji je već godinama sustavno pogrešno prikazivan u javnosti kao epicentar sivila i propadanja – u Sisak su stigli renomirani umjetnici ulične umjetnosti, muralisti i grafiteri, i to na Re:Think, prvi sisački festival ulične umjetnosti.

lonac post 2

Lonac

Prva godina Re:Thinka okuplja neka od najvećih imena ulične umjetnosti iz Hrvatske i bliže regije, kao što su Jana Danilović, Tifani Rubi, Lonac, Lunar, Auks, Azram, Ljubomir Todorović, Mane Mei i Robin Abramović, te sisački grafiter Neman. Umjetnici će tjedan dana biti sisački gosti i iza sebe ostaviti Siščanima u naslijeđe 11 vizualno i konceptualno snažnih djela.

Oslikavanje grada počelo je nakon službenog otvorenja festivala jučer, 26. lipnja, a na partyju koji je poslužio kao svojevrstan službeni početak Festivala, nastupila je Anshie. Festival završava 02. srpnja, na lokaciji poznatih zibelskih nebodera, gdje se u suradnji s Udrugom Zibel i Klubom mladih Skwhat priprema izložba starih fotografija Zibela, uz oslikavanje i glazbu, a taj će događaj ujedno označiti i kraj ovogodišnjeg i nagovijestiti iduće izdanje Re:Thinka. Pokrovitelj Festivala je Grad Sisak, a posebnu ulogu u realizaciji projekta ima Bauwelt.

Učitati još
Zatvori