Svi veliki murali Re:Think festivala

Svi veliki murali Re:Think festivala

alfalfa_1

Re:Think

Nakon vrlo uspješne prve godine, festival ulične umjetnosti Re:Think, završio je ovih dana i svoje drugo izdanje. U mjesec dana oslikavanja, Sisak je bogatiji za sedam novih murala i zidnih oslika, uglavnom velikih dimenzija, pa se tako od ove godine grad uspješno ucrtao na mapu važnih street art destinacija.

alfalfa & colectivo licuado

IMG_0801

Tko je sve sudjelovao u oslikavanju grada?

Ovu je godinu obilježilo gostovanje velikih međunarodnih zvijezda ulične umjetnosti, od kojih je svakako najveći Farid Rueda, umjetnik iz Meksika koji je u Sisku ostavio rad pod nazivom ‘Totem’ – jedan od navećih i najljepših svojih radova. Colectivo Licuado i Nicolas Alfalfa iz Urugvaja ostavili su Sisku dva murala koji jedan s drugim izvrsno komuniciraju: par koji čita ‘Priče iz davnine’ i velikog Regoča koji ih promatra iza ugla. Ivan Blažetić Šumski ostavio je možda najupečatljiviji mural festivala – prikaz dječje igre pod nazivom ‘Vrijedi sanjati’, koji možda najizravnije komunicira s prolaznicima.

Chez186 oslikao je 50 m dugački zid u ulici Ferde Hefelea, a Neman, Atek i Mowe su zajedno oslikali veliku horizontalnu plohu old – school grafitima. OKO ostavila je Sisku jedan od svojih prepoznatljivih crno – bijelih radova, a o kojemu smno već i pisali, još dok je bio u fazi nastajanja. Gost festivala ove godine bio je i austrijski umjetnik Robin Abramović, koji je došao obnoviti svoj uništeni mural ‘Soul’. Budući da je ideja tog murala snažna feministička poruka, mural je poslužio kao odličan uvod u iduće izdanje festivala, kada će Re:Think okupiti samo umjetnice.

Sedam završenih ogromnih murala stavlja Sisak u centar interesa hrvatske ulične umjetnosti, a građanima Siska umjetnost uz koju svakodnevno žive. Mapa svih završenih djela je u pripremi, u tiskanom i u digitalnom izdanju, a organizatori se nadaju da će i ove godine doprinijeti boljoj slici grada Siska u medijima, posebno kao grada koji ‘živi’ umjetnost sa svojim građanima.

colectivo licuoado

panoramica colectivo licuado

Chez186_2

Chez186_1

dav

dav

Šumski_1

OKO_2

OKO_1

OKO_3

Farid Rueda_1

Farid Rueda_2

01

Učitati još
Zatvori