Prvi hrvatski street art studio otvara se u Zagrebu

Prvi hrvatski street art studio
otvara se u Zagrebu

Hrvatski street art umjetnici Boris Bare i Miroslav Petković, umjetničkoj publici poznati kao Pimp My Pump i Modul, u Ilici 50, u dvorištu, 21. prosinca u 17 sati, službeno otvaraju prvi studio ulične umjetnosti ‘Lapo Lapo’ – jedinstveni prostor u gradu koji će služiti kao platforma za nezavisnu i inovativnu umjetnost.

post 1

Miroslava Petkovića Modula mnogi već znaju kao veterana zagrebačke street art i graffiti scene, koji se kroz posljednjih 20 godina dokazao svojim muralima diljem regije. S vremenom je svoje likovno djelovanje proširio na kaligrafiju, lettering i tipografiju te je sada jedan od rijetkih koji se time specijalizirano bave.

post 5

Boris Bare dio je uspješnog umjetničkog kolektiva Pimp My Pump s kojim je oslikao mnogobrojne stare zagrebačke gradske pumpe za vodu (tzv. Franceke) te ih profilirao u simbol grada Zagreba. S vremenom je svoje djelovanje proširio i na brojne gradske zidove, primijenjenu umjetnost, ali i druge intervencije u prostoru.

post 2

Uz radove ovog umjetničkog dvojca u studiju ‘Lapo Lapo’ pronaći ćete i one s potpisom brojnih drugih relevantnih i poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i regije – Lonac, Stipan Tadić, Lunar, kolektiv R2D2, Djuvedj, 2Fast, Nikola Zorotović, Marko Zubak i mnogi drugi.

post 3

Dođite u ponedjeljak u Street Art Studio ‘Lapo Lapo’ i od 17 sati podržite domaću scenu, a nakon 21 sat nastavite druženje u Swanky Mint hostelu. Za glazbu će se pobrinuti DJ-i Zac, Jeff Jarunsky i Agregat Sun koji će glazbu vrtjeti s vinila, a da ne ostanete žedni i gladni bit će tu Pivnica i pivovara Medvedgrad i ekskluzivno za ovu prigodu, liker od kanabisa, Vutra.

post 4

Učitati još
Zatvori