Predstava inspirirana
Hitchcockovim filmom u Gavelli

U zagrebačko kazalište Gavella dolazi predstava jednog od najintrigantnijih suvremenih francuskih dramatičara Frédérica Sonntaga. Premijera dugoočekivane predstave ‘George Kaplan’ bit će 29. rujna.

nort northwest post

Režiju predstave potpisuje Cintija Ašperger, poznata zagrebačka glumica koja od 1986. živi u Torontu i redovita je profesorica glume na Ryerson Theatre School. Predstava je drama u tri čina s različitim narativnim pristupima i poveznicama, a naziv je inspiriran imenom tajnog američkog agenta, lika iz Hitchcockovog filma ‘Sjever sjeverozapad’.

Drama je do sada postavljena na scenama Danske, Slovenije, Španjolske i Francuske, a trenutno igra na daskama Théâtre Paris-Villette. Djelo je priređeno za 11 scenskih čitanja i tiskano u tri izdanja, te je uvršteno u Antologiju suvremenih francuskih dramatičara u izdanju Hrvatskog centra ITI.

gavella 2

Drame Frédérica Sonntaga eksperimenti su različitih pripovjednih oblika s naglaskom na teme odnosa stvarnosti i fikcije, gubitka identiteta, paranoje i suvremenih strahova društva. George Kaplan drama je koja govori o političkim izazovima današnjice, utjecaju Hollywooda na geopolitičku situaciju, o Hitchcocku kao aktivnom sudioniku velikih svjetskih zavjera, ali i o kokoši koja može spasiti ljudski rod. Želite li saznati koja je poveznica između grupe lutajućih aktivista, ekipe scenarista u potrazi za konceptom nove TV serije ili nevidljivih vladinih organizacija s velikim političkim moćima koji rješavaju pitanje nacionalne sigurnosti u zemlji? Sve njih povezuje jedno ime: George Kaplan.

George Kaplan post

Predstavu donosi Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, a više o predstavi i rsporedu izvedbi možete saznati na gavella.hr.

Foto: Instagram, Screenshot

Učitati još
Zatvori