Otvorenje izložbe ‘Material Girls’ u Zagrebu

Otvorenje izložbe ‘Material
Girls’ u Zagrebu

U Galeriji Matice Hrvatske se 17. travnja 2015. u 20 sati otvara izložbe umjetnice Toni Mažuranić. Izložba, znakovitog naslova ‘Material Girls’, prikazuje daljnje propitkivanje umjetičine omiljene teme kako moda i njezini imperativi utječu na žene. Njezine slike su plod istraživanja i osvrta na zapadnjačku popularnu kulturu te njezino poimanje ljepote.

toni 1

Radeći i koristeći porterete istražuje identitet te njegov odnos prema suvremenim standardima ljepote. Nedavno je uvela i novu tehniku korištenje reflektirajućih materijala gdje stvara trenutak samo refleksije promatrača te kako promatračevo gledanje njezinog umjetničkog djela utječe na njega samog.

toni 2

Slikarica u pop art stilu i na hiperrealistični način stvara ‘lica s naslovnice’ te pritom ta lica nadograđuje maskama od šljokica ili vinila i radi kolažiranje  instalirajući dijelove drugih lica na prvo, osnovno lice. Pod utjecajem popularne kulture, kulture ljepote, trendova, no i boravkom u Sjedinjenim Američkim Državama umjetnica stvara djela koja su na prvi pogled dopadljiva, lijepa, no njihova poruka bi nas trebala potaknuti na razmišljanje. Njihovu pravu suštinu shvaćamo tek kad ih vidimo u cjelovitosti i prepoznamo njihovu poruku, kako uostalom treba promatrati svaku umjetnost.

toni 3

Slikarica je izlagala u galerijama u Clevelandu, San Pedru i Zagrebu. Trenutno živi i radi u Zagrebu, a njezine radove možete pogledati na tonimazuranic.com.

toni 4

toni 7

toni 8

Učitati još
Zatvori