Gypsy jazz za rasplesanu večer

Django Reinhardt

Django Reinhardt

Najnoviji album Oridano Gypsy Jazz Banda ‘Hot Club of Croatia’ posvećen je slavnom jazzistu Djangu Reinhardtu. Evocirajući ime čuvenog Djangovog sastava, ovaj albumdonosi neke od najizvođenijih kompozicija gypsy jazza. Snimljen u postavi koja obuhvaća razne faze stvaralaštva Djanga Reinhardta (solo gitara, klarinet, violina, ritam gitara i kontrabas), album predstavlja viziju spajanja ranog i modernog gypsy jazza te približava slušateljima repertoarni kanon ovog žanra.

Album je od 25. srpnja dostupan u digitalnom izdanju na on-line servisima (iTunes, Spotify, Klicktrack) i YouTube kanalu te ga možete poslušati na linku za rasplesanu večer usred tjedna.

Oridano Gypsy Jazz Band djeluje od 2010. godine, a iza njih su već dva albuma – autorski Oridano (2013.) i album jazz standarda Swing (2014.) s kojega je jedna skladba uvrštena na prestižnu kompilaciju koja donosi pregled najboljeg iz gypsy jazza – Django Festival 8. Nakon ugovora s uglednom izdavačkom kućom poznatom po hvaljenim jazz izdanjima, norveškim Hot Club Recordsom, Oridano Gypsy Jazz Band najnoviji album izdaju za vlastiti label Hitchtone Music & Promotion. Do sada bilježe brojne nastupe u jazz klubovima i na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

oridanogypsyjazz2

U tijeku je ljetna koncertna turneja, a nakon Zagreba, Lovrana i Grožnjana slijede koncerti u Zadru (31. srpnja), Pazinu (06. kolovoza) i Cavtatu (31. kolovoza).

0