Albumi poznatih glazbenika kojima bilježe svoj povratak na scenu

Albumi poznatih glazbenika kojima
bilježe svoj povratak na scenu

Ove godine svjedočimo povratku brojnih odličnih bendova i glazbenika s novim studijskim albumima i singlovima. Glavna glazbena današnja povratnica je američka glazbenica, model i glumica  Solange Knowles. Njezin treći studijski album izdan je davne 2012. godine te iako nije mirovala na glazbenoj sceni već se počelo postavljati pitanje kada će objaviti novi studijski album. ‘A Seat at the Table’ najnoviji je njezin album, danas objavljen i donosi pjesme nastale u suradnji s Lil Wayne, Sampha, The-Dream, BJ the Chicago Kid, Q-Tip,Kelly Rowland i Kelelom.

Kings of Leon vraćaju se na scenu 14. listopada novim albumom ‘WALLS’ koji će se moći kupiti u LP, CD i digitalnom izdanju. Povratak je ovo nakon čak tri godine kada su 2013. izdali album Mechanical Bull koji je držao prvo mjesto na mnogim svjetskim top listama i izašao je u platinastoj nakladi. Donosimo njihov posljednji singl, koji će se naći i na najavljenom albumu.

Početkom rujna, australski glazbenik Chet Faker obznanio je da će njegov sljedeći studijski album izaći pod njegovim pravim imenom, Nick Murphy. Razlog tom zaokretu jest što glazbenik pod svojim pravim, rođenim imenom, nastavlja glazbenu karijeru, no u nešto drugačijem izdanju. Novi album Nicka Murphyja zvat će se ‘Fear Less’, a glazbu možete poslušati na nickmurphymusic.com.

Danas u prodaju dolazi novi album Nicolasa Jaara i to nakon cijelih pet godine stanke. Ovaj drugi solo album ne odstupa od pravca eksperimentalne elektronike koji je Jaar zacrtao na svojim počecima, osim možda tematski jer kako sam navodi, album je po prvi puta politički orijentiran. Stream albuma možete pokrenuti na stranici The Network i kanalu 333, te istovremeno pratiti riječi svih pjesama.

nicolas-jaar-2

frank-ocean

Američki reper Frank Ocean ove se godine, nakon četiri godine stanke, vratio s odličnim novim albumom ‘Blonde’, objavljenog krajem ljeta. Na albumu je ugostio Beyoncé, Kendricka Lamara, Yung Lean, André 3000, Sebastiana, Jamesa Blakea i Kim Burrellam, dok je album producirao u suradnji s Pharrellom Williamsom, Tyler, The Creator, Jamie xx, Rostam Batmanglij i Om’Mas Keithom. Instantno je zauzeo prvo mjesto na američkoj Billborad 200 top listi. Poslušajte i zašto.

Foto: Instagram, Journal arhiva

Učitati još
Zatvori