Koje ćemo nove TV serije gledati u lipnju?

Koje ćemo nove TV serije gledati u lipnju?

MV5BZjJiNTY4YzEtMzliNC00M2QxLWFmMzEtOThkNWU4M2UwNDJjXkEyXkFqcGdeQXVyNjc5Mjg0NjU@._V1_

Gerila

Lipanj donosi mnogo odličnog televizijskog sadržaja, no ono što,vjerujemo, će sve zanimati – koje nove serije dolaze na televizijski program. Izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati. Gledat ćemo ih na HBO kanalima kao i na uslugama videa na zahtjev HBO GO i HBO On Demand.

KOMEDIJE

Početkom mjeseca, točnije 2. lipnja, u 22 sata počinje emitiranje serije “Graves” u kojoj glavne uloge imaju Nick Nolte, Skylar Astin i Heléne Yorke.

Serija „Graves“, dramska komedija snimljena jednom kamerom, priča je o predsjedniku Richardu Gravesu (Nick Nolte) koji je odslužio dva mandata te sada kreće na donkihotovsku misiju da ispravi nepravde svoje administracije i vrati svoju ostavštinu 25 godina nakon napuštanja Bijele kuće. S temama koje se protežu od imigracije do prava homoseksualaca, od vanjske politike do financiranja znanosti i umjetnosti javnim sredstvima, Gravesu ništa nije sveto dok odmata neke od najponosnijih pobjeda svoje administracije. Njegovo se prosvjećenje dogodi netom nakon što njegova žena Margaret (Sela Ward) odluči da je napokon kucnuo čas za ostvarenje vlastitih političkih ambicija.

“Silicon Valley IV” možete gledati svaki ponedjeljak u 21 sat.  Tvorac, a i glavni glumac Thomas Middleditch zabavljat će vas skupa s  T.J. Millerom, Joshom Brenerom, Martinom Starrom i Kumailom Nanjianijem.

U visokotehnološkoj zlatnoj groznici suvremene Silicijske doline najkvalificiraniji ljudi ujedno su najnesposobniji nositi se s uspjehom. Mike Judge („Kako dobiti nogu“, „Beavis i Butt-Head“, „King of the Hill“) donosi svoj bespoštedni humor i vlastita radna iskustva u Silicijskoj dolini u četvrtu sezonu nagrađivane humoristične serije.

HBO predstavlja šestu sezonu hvaljene humoristične serije “Potpredsjednica” autora Armanda Iannuccija (nominiran za „Oscar“ kao suscenarist filma „U banani“) koja na oštar i satiričan način promatra zatvoreni politički svijet Washingtona prateći vrtoglavu svakodnevicu bivše potpredsjednice, a sada predsjednice Seline Meyer (Julia Louis-Dreyfus u ulozi nagrađenoj Emmyjem. Serija se emitira ponedjeljkom u 21 i 30.

“Last Week Tonight With John Oliver IV” na ekranima je svaki petak u 21 sat. Jedna od najduhovitijih i najsvježijih osobnosti koja se posljednjih godina pojavila na TV-u, John Oliver stiže na HBO u ovom serijalu koji daje aktualan pogled na tjedne vijesti, politiku i tekuće događaje. Svaka epizoda daje Oliveru jedinstvenu platformu odakle može nuditi svoje specifično gledište o svjetskim problemima uz razne posebne goste i segmente.

SF

Krajem mjeseca, 22. lipnja, u 21 sat počinje emitiranje serije “Dimenzija 404” s Markom Hamillom, Catherine Farrington Garcia i Robertom Buckleyjem u glavnim ulogama.

Inspirirana internetskom šifrom za grešku „404“, antologijskoj SF seriji “Dimenzija 404” cilj je dočarati osjećaj lutanja na čudnu stranu mreže u 3 sata ujutro i nailaženja na priče koje se ne mogu objasniti u svijetu koji poznajemo. Serija vodi gledatelja na nevjerojatno putovanje SF žanrom. Među pitanjima istraženima u seriji su: što ako jedan opskurni crtani film sadrži tajnu putovanja kroz vrijeme? Što ako energetska pića izazivaju apokalipsu? Što ako je vrhunski analitičar NSA-a golema, sveznajuća kocka svjesnog mesa zvana Bob? Od lude akcijske avanture do nečuvene horor-komedije, u ovoj seriji ima pomalo od svega!

DRAMSKE SERIJE

“Bijela princeza” serija je koja na male ekrane dolazi 25. lipnja, u 21 sat, a glavne uloge imaju Jodie Comer, Jacob Collins-Levy i Chris Barnicoat.

Prema istoimenom romanu Philippe Gregory, „Bijela princeza“ priča je o moći, obitelji, ljubavi i izdaji koja promatra jedno od najburnijih razdoblja u britanskoj povijesti s jedinstvenog gledišta žena. Buran brak između Elizabeth od Yorka (Jodie Comer) i kralja Henryja VII. (Jacob Collins-Levy) službeno je obilježio završetak Rata ruža, ali prava bitka za prijestolje nipošto nije gotova.

“Quarry” dolazi s novim epizodama petkom u 22 sata s Logananom Marshall-Greenom, Jodi Balfour i Damonom Herrimanom u glavnim ulogama.

“Quarry” je priča o Macu Conwayu, marincu koji se vraća kući u Memphis iz Vijetnama 1972. Ondje ga izbjegavaju njegovi voljeni, a javnost ga demonizira. Dok se bori sa svojim ratnim iskustvima, Conway se uvuče u mrežu ubijanja i korupcije koja se prostire cijelom rijekom Mississippi.

-GO1_-_576

Quarry

“Guerrilla” je serija koja dolazi na male ekrane srijedom u 21 sat. Glavne uloge imaju odlični Idris Elba, Freida Pinto i Babou Ceesay.

Oskarovac John Ridley (“12 godina ropstva”, “Američki zločin”) donosi šestodijelnu limitiranu seriju, ljubavnu priču usred jednog od politički najeksplozivnijih razdoblja u povijesti Ujedinjene Kraljevine. To je priča o politički aktivnom paru čiji se odnos i vrijednosti nađu na kušnji kada oslobode političkog zatvorenika i oforme radikalnu podzemnu ćeliju u Londonu 1970-ih. Njihov krajnji cilj postaje Black Power Desk, stvarna, tajna protuobavještajna jedinica u sklopu Odjela za posebne istrage posvećena rušenju svih oblika crnačkog aktivizma. Gerila istražuje prirodu odnosa pod pritiskom i postavlja pitanje: što da se originalni pokret Black Power u Londonu služio nasiljem?

guerilla-small_res_drupal

Gerila

TWIN PEAKS

Vjerujemo da su svi ljubitelji serije “Twin Peaks” sada već zalijepljeni za ekrane, no tijekom lipnja, a i kasnije, svaki ponedjeljak u 22 sata emitira se kultna serija s plejadom glumaca, no svakako ju nose Kyle MacLachlan, Mädchen Amick, Dana Ashbrook i Sheryl Lee.

Nova 18-dijelna limitirana event serija tvoraca Marka Frosta i Davida Lyncha nastavlja se 25 godina nakon što je stanovnike dražesnoga sjeverozapadnoga gradića zapanjilo šokantno ubojstvo kraljice školskog plesa Laure Palmer.

muY2Rwx

Twin Peaks

David Lynch and Miguel Ferrer in a still from Twin Peaks. Photo: Suzanne Tenner/SHOWTIME

Twin Peaks

IGRA PRIJESTOLJA

Maratoni prvih pet sezona serije Igra prijestolja” kao priprema za novu, sedmu sezonu na ekranima bit će emitirani subotama tijekom lipnja u 21 sat i od ponedjeljka do petka po dvije epizode u 19 sati i 5 minuta. U seriji glume Sean Bean, Mark Addy, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Iain Glen, Aidan Gillen, Harry Lloyd, Kit Harington Richard Madden, Sophie Turner, Maisie Williams, Alfie Allen, Isaac Hempstead Wright, Jack Gleeson, Rory McCann, Peter Dinklage i Jason Momoa.

got2

Igra prijestolja

U zemlji gdje ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati cijeli život, na pomolu su nevolje. Od spletkarskog juga i divljih istočnih zemalja do zaleđenog sjevera i drevnog Zida koji štiti kraljevstvo od tame, dvije moćne obitelji upustile su se u smrtonosnu igru mačke i miša za prevlašću nad Sedam kraljevina Westerosa. Dok izdaja, pohota, intriga i nadnaravne sile potresaju četiri strane kraljevstva, njihova krvava borba za Željezno prijestolje imat će nepredvidive i dalekosežne posljedice. Nastala prema popularnom fantastičnom serijalu “Pjesma leda i vatre” Georgea R. R. Martina, Igra prijestolja prati kraljeve i kraljice, vitezove i odmetnike, lažljivce i plemiće u njihovu nadmetanju za vlašću.

got

Igra prijestolja

ORIGINALNA HBO EUROPE PRODUKCIJA

“Pakt II” je serija iz originalne HBO Europe produkcije, a nove epizode se emitiraju nedjeljom u 21 sat. Glavne uloge imaju Marcin Dorocinski, Marta Nieradkiewicz i Magdalena Cielecka.

Piotr Grodecki, istraživački novinar, otkriva urotu koja dopire do najviših redova političke vlasti. Dok pokušava otkriti istinu, saznaje da ništa nije onakvo kakvim se čini. Otkriva niz još više zbunjujućih događaja jer shvaća da ovaj put ima posla s mnogo složenijim slučajem nego ikad prije. Piotr otkriva seksualni skandal u jednom od ministrovih ureda i bori se razotkriti istinu u tjedniku u kojem radi. Ne samo da mora dokazati istinu nego i zaštititi mladu žrtvu seksualnog uznemiravanja. U isto vrijeme dogodila se velika rudarska nesreća u industrijskom području Šleske na jugu Poljske. To je dovelo do sukoba premijera i jake, ambiciozne i idealistične Anne – gradonačelnice grada gdje se katastrofa dogodila. Njih dvoje uskoro će se boriti s medijima kako bi dokazali vlastitu verziju događaja. Oba događaja destabiliziraju političku situaciju u Poljskoj, a Piotr je onaj koji je u središtu aktualnih događanja. Radnja se odvija u svijetu gdje se politika, mediji i biznis međusobno infiltriraju brišući granicu između istine i laži. Nitko nije siguran na ovome svijetu, a uskoro Piotr bolno otkriva da će morati birati između traženja istine i štićenja voljene žene.

MINI SERIJA

“Gorući grm” serija je iz originalne HBO Europe produkcije, početak emitiranja je 12. lipnja u 21 sat, a nove epizode moći ćete gledati ponedjeljkom u 21 sat.

Gorući grm trodijelna je miniserija koju je za HBO režirala svjetski poznata redateljica Agnieszka Holland. Snimljena prema stvarnim događajima i likovima, ova se drama fokusira na alarmantno djelo studenta Jana Palacha koji se spalio protestirajući zbog sovjetske okupacije Čehoslovačke 1969. g. Poslije je odvjetnica Dagmar Burešová preuzela njegovu ostavštinu zastupajući njegovu obitelj u postupku protiv člana komunističkog parlamenta koji je obeščastio Palachovu žrtvu. Borba za slobodu, moralni principi i izdržljivost u vremenu očaja doveli su do ujedinjenja ugnjetavane nacije, koja je porazila totalitaristički režim dvadeset godina poslije. 20. godišnjica Palachove smrti inspirirala je novu generaciju studenata da počnu proteste koji su doveli do pada komunizma u Čehoslovačkoj, kao i do pada Željezne zavjese u Europi. Odvjetnica Dagmar Burešová koja je provela život braneći procesuirane vođe opozicije postala je prva ministrica pravosuđa u slobodnoj Čehoslovačkoj.

MV5BMDQ1ZDU0ZTQtZWQxMC00YTFlLWJjNzItMTBlMmViYjAzZTk0XkEyXkFqcGdeQXVyNjc5Mjg0NjU@._V1_

Gerila

MV5BYzAzMjUwMGEtODE0ZS00YTM3LWIzZjctZjc2Y2MwOGRmNjA1XkEyXkFqcGdeQXVyNjc5Mjg0NjU@._V1_

Gerila

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori