‘Noćne serenate’ – off
program Dubrovačkih ljetnih igara

‘Noćne serenate’ novi je off program Dubrovačkih ljetnih igara, u sklopu kojega je već održan koncert ‘Kaše pjevaju Trubadure’, a nastupi Ibrice Jusića, glazbeno-scenski nastup gostiju iz Boke Kotorske, Amire Medunjanin s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Mladena Tarbuka, mađarskog virtuoznog violinista Robyja Lakatosa sa svojim ansamblom te Tereze Kesovije s francuskim šansonama tek će uslijediti kroz kolovoz.

amira post

Amira Medunjanin

Koncept novog off programa Igara ‘Noćne serenate’ pod pokroviteljskom Croatia osiguranja, inspiriran je izvornim pučkim izričajima gradskih sredina koji su se tijekom vremena, nadahnuti spregom pjesnika, skladatelja i interpreta, preobrazili u glazbenu i pjesničku vrstu tipičnih regionalnih kultura. Takva tradicionalna glazba vezana za različite gradove i različite kulture izvodi se u kasnijim noćnim satima, s početkom u 22 ili 23 sata. Program je nastao u želji da se obogati popratni program Igara koji bi privlačio i širu publiku.

Ibrica Jusić

Ibrica Jusić

‘Ovdje je riječ o jednoj skupini izvanrednih glazbenika koji prekoračuju granice žanrova. Čini mi se jako važnim primijetiti da smo u dobu koje je preplavljeno sempliranom elektronskom glazbom, dok je  prednost ovog našeg projekta da se radi o doista živoj glazbi, dakle sve što će publika čuti je zamišljeno tako da se svira ovdje i sad na jedan možda staromodan način, ali način koji nema zamjene. Dubokog sam uvjerenja da je moment u kojemu netko izvodi glazbu, pjeva i neposredno publici prenosi svoju dušu, jedini pravi način koji nikakva tehnologija ne može nadoknaditi’  – kazao je intendant Mladen Tarbuk.

plaže_dubrovnik

Ulaznice za sve programe u sklopu ‘Noćnih serenata’ dostupne su online na internetskim stranicama Igara dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu. Popust od 30% pri kupnji ulaznica na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, Stradunu i Visiji ostvaruju svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori