Noć rekorda na ovogodišnjoj
dodjeli nagrada Emmy

Na sinoćnoj dodjeli 67. godišnjih nagrada Emmy uvjerljivo je trijumfirala serija ‘Igra prijestolja’ koja je ove godine osvojila čak 12 nagrada i time srušila rekord koji je do tada držala serija ‘Zapadno krilo’ s 9 nagrada 2000. godine. Ovogodišnja ceremonija donijela je mnogo ‘prvih’ pa je tako Igra prijestolja, koja je do sad osvajala uglavnom nagrade za scenografiju, kostimografiju i druge tehničke stavke, sada napokon sa sobom odnijela i nagrade za najbolju dramsku seriju, režiju i scenarij, kao i najbolju sporednu dramsku ulogu koju je ponio Peter Dinklage.

Ekipa serija 'Igra prijestolja'

Ekipa serije ‘Igra prijestolja’

Iako se očekivalo da će nedavno završena serija ‘Momci s Madisona’ ove godine osvojiti najviše nagrada, ‘Igra prijestolja’ ju je u svojoj šestoj sezoni ipak pretekla. No Jon Hamm je nakon 8 godina nominacija za glavnu mušku ulogu u drami napokon i zasluženo osvojio kipić za Dona Drapera. Viola Davis je pak postala prva glumica afričko-američkog podrijetla koja je osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu u drami za seriju ‘How to Get Away With Murder’.

Jon Hamm

Jon Hamm

HBO je sinoć uvjerljivo dominirao nad drugim televizijskim kućama osvojivši sveukupno 43 nagrade pod svojim krilom. ‘Potpredsjednica’ s Juliom Louis-Dreyfuss u glavnoj ulozi osvajala je nagrade u kategoriji humorističnih serija, a HBO mini-seriji ‘Olive Kitteridge’ pripale su nagrade svim kategorijama u kojima je bila nominirana, sveukupno njih šest. Među humorističnim serijama se istakla i ‘Transparent’ s Jeffreyem Tamborom u glavnoj ulozi.

Viola Davis

Viola Davis

Ako vas zanimaju dobitnici u svim kategorijama, posjetite službenu stranicu nagrada Emmy.

Julia Lewis-Dreyfuss

Julia Louis-Dreyfuss

Foto: Getty Images

Učitati još
Zatvori