Nezaboravni MTV Unplugged nastupi

Nezaboravni MTV Unplugged nastupi

Više od 15 godina MTV Unplugged je platforma za intimne akustičke izvedbe. ‘Live’ nastupi umjetnika obilježili su im karijere što je njihove skladbe vinulo u sam vrh glazbenog stvaralaštva. Ugodne melodije taknule su nas u srce a mnogi od nastupa postali su kultni i oblikuju način na koji ćemo slušati i doživljavati pjesme, čak i do današnjeg dana. Prisjetite se nekih od najdirljivijih ‘Unplugged’ nastupa.

Nirvanin nastup iz 1993. postao je jedan od najlegendarnijih epizoda u povijest, kao i u karijeri samog benda. Pet mjeseci prije smrti Kurta Cobaina, to je bio jedan od posljednjih televizijskih nastupa Nirvane. Mnoge pjesme kao što su’About a Girl’ prije ovog nastupa nisu bile poznate široj javnosti.

Izvedba Alicie Keys u 2005. ostavila je duboki utisak, uzevši u obzir činjenicu koliko voli uživo nastupati. ‘Unplugged’ album je njen prvi live album te je debitirao na Billboardovoj ljestvici kao broj jedan.

Harvest Moon je složena ali i savršena pjesma za ‘Unplugged’ set. Iako se ovaj nastup doima čaroban Neil Young je bio nezadovoljan načinom na koji je njegov bend svirao te večeri.

Užarena izvedba u kojoj je Mariah Carey pogodila sve visoke note, bila je jedna od prvih epizoda MTV Unplugged, davne 1992. godine, prije nego je postala jedna od najprodavanijih izvođača svih vremena.

Claptonov ‘Unpplugged’ album je njegov najprodavaniji album svih vremena, a Eric je je dugovječna rock zvijezda koja je svirala u mnoštvu bendova na svojoj električnoj gitari a Time ga je imenovao jednim od deset najboljih električnih gitarista svih vremena, pa nije iznenađenje što je njegov nastup tako poseban.

Još jedna kraljica 90-tih, Alanis Morissette izvela je svoje najveće hitove, ‘Ironic’ and ‘You Oughta Know’ na MTV’s Unplugged u 1999, kao i njezin prvi broj jedan singl ‘Head Over Feet.’ Vrijedi se prisjetiti nastupa kanadska pjevačice, poznata po svojoj jedinstvenoj boji glasa.

Postoji hrpa dobrih stvari o ovom albumu. Ne samo da je Jay Z jedan od rijetkih repera koji se pojavljuje na programu, imao je The Roots-e kao svoj prateći bend, a Pharrell i Mary. J Blige su se oboje pridružili na pozornici u izvedbi ‘Can’t Knock the Hustle’ i ‘I Just Wanna Love U (Give It To Me).’

Učitati još
Zatvori