Špijunska serija koja će vas prikovati za male ekrane

Špijunska serija koja će vas
prikovati za male ekrane

the americans 3

U siječnju 2013. godine svoju premijeru je imala serija ‘The Americans’. Radnja joj je smještena u 1980-e, u vrijeme Hladnog rata, političkog sukoba između zapadnih sila predvođenih SAD-om i istočnih sila predvođenih SSSR-om koji se vodio od 1945. do 1991.

the americans 1

Priča prati Elizabeth (Keri Russell) i Philipa Jenningsa (Matthew Rhys), dvoje sovjetskih tajnih agenata, špijuna, koji pretvarajući se da su bračni par s dvoje djece (Holly Taylor i Keidrich Sellati) u sjevernoj Virginiji, u predgrađu Washington D.C.-ja, žive svoj dvostruki, često opasani život.

Seriju je kreirao bivši CIA operativac, Joe Weisberg te mu je cilj bio prvenstveno prikazati onaj privatni, bračni i obiteljski život ovakvog para. Međunarodni odnosi u seriji na neki način su alegorija  ljudskih odnosa te se cijela priča iznimno stabilno razvija u ta dva prstena radnje. Interesantno je njegovo tumačenje parova i obitelji gdje jedan od njih, ili oboje, rade kao agenti, posebno u drugim (često neprijateljskim) državama i okolnostima. Takav koncept priče, gdje se sudaraju privatnost, ljudskost i ranjivost s visokom politikom, prikrivenim akcijama te tajnama na najvišim državnim i političkim razinama Joe Weisberg uspješno je i iznimno vjerno prikazao u seriji ‘The Americans’.

the americans 2

Iako je premijeru doživjela 2013. godine, serija se s novom sezonom vratila upravo sada, u proljeće 2016., a zbog velikog odjeka i popularnosti te stvarno izuzetno napete i zanimljive priče, zakazano je snimanje za još dvije sezone – one od 13 epizoda u 2017. te 10 njih i u 2018. godini.

the americans 4

Predložak za priču je Weisebergov roman ‘An Ordinary Spy’, prema kojem je Joe također napisao i pilot koji je, srećom, producent Graham Yost vidio i odlučio se za realizaciju jedne od boljih špijunskih serija zadnjih godina. Pilot je opisao kao ‘iritantno dobar’ što je bila prijelomna točka u profesionalnom radu Joa Weisberga.

the americans 5

Napetost koja nimalo ne janjava, i to iz epizode u epizodu, komplicirani, no toliko dobro poznati, ljudski odnosi, politički zaplet te odlična gluma Keri Russel i Matthewa Rhysa držat će vas prikovanima za ekran. Ako niste pogledali prijašnje sezone, pogledajte ih prije nego krenete s najnovijom. Detaljna radnja i kontinuirani prelazak iz zapleta u zaplet zadržat će vašu potpunu pažnju, a prelazak u novu sezonu nećete niti osjetiti. ‘The Americans’ prava su poslastica za sve ljubitelje napetosti, špijunske radnje i nedokučivog raspleta.

the americans 6

Foto: Facebook, Screenshot

Učitati još
Zatvori