Hrvatska fotografkinja osvojila prvo mjesto velikog fotografskog natječaja

Hrvatska fotografkinja osvojila prvo mjesto
velikog fotografskog natječaja

'Picnic', Maja Danica Pečanić

‘Picnic’, Maja Danica Pečanić

Jedan od najvećih svjetskih fotografskih natječaja ‘Pink Lady Food Photographer of the Year’ objavio je svoje ovogodišnje pobjednike, i u kategoriji ‘Food for the Family’ prvo mjesto osvojila je Maja Danica Pečanić!

Processed with VSCO with a6 preset

Ovaj veliki natječaj pokrenut je 2011. godine  kako bi nagradio i proslavio najbolje u gastro fotografiji i filmu iz cijeloga svijeta. Svake godine finalisti izlažu svoja ostvarenja i radove u Mall Galleries u Londonu tijekom petodnevne velike izložbe. Fond nagrada iznosi  £8000 te finalisti, i na kraju pobjednici, uživaju veliki publicitet tijekom trajanja završetka natječaja i tijekom izložbe, što nije mala stvar ako uzmemo u obzir da se svake godine prijavi oko 7000 fotografa iz, u prosjeku, 60ak zemalja. Konkurencija je izuzetno jaka i veliko nam je zadovoljstvo osvojeno prvo mjesto hrvatske fotografkinje Maje Danice Pečanić.

Processed with VSCO with a6 preset

Više o finalistima, ostalim kategorijama možete saznati na pinkladyfoodphotographeroftheyear.com te natječaj pratiti na Facebook stranici, dok rad naše fotografkinje možete pogledati na majadanica.com.

 

Učitati još
Zatvori