Lonac je naslikao svoj najveći mural u Hrvatskoj

Lonac je naslikao svoj najveći
mural u Hrvatskoj

lonac 2

U sklopu festivala Re:Think Sisak 2016. održavale su se razne umjetničke akcije, a ona koja je nama zapela za oko jest najnovije likovno ostvarenje mladog hrvatskog street art umjetnika Lonca.

lonac 3

Lonac je poznat po velikim oslicima, detaljnim i realističnim prikazima, a najnoviji logičan nastavak njegovog rada, bez obzira na poznata očekivanja poblike – i dalje iznenađuje!

lonac 1

lonac 5

Dosadašnji motivi njegova rada bili su, između ostalog, igračke, školjke i predmeti koji su u prirodi manji od ljudi. On im, uvećavajući ih do svaki put sve većih granica, daje jedno bitno značenje – da su, iako mali, bitan dio odrastanja, djetinjstva. Veličanjem takvih scena i motiva daje im važnost, koju je svatko osjetio, barem jednom, tijekom svog odrastanja.

lonac 6

Tako je ovaj zadnji rad naziva ‘Off you go’, uobičajena scena svačijeg djetinjstva, bilo u prirodi ili gradu – puštanje kukca jelenka nakon što je ulovljen u staklenu teglicu (vjerovatno kako bi se iznio iz prostora)… Iako uobičajena gesta, simbol je jednog bitnog perioda u životu.

lonac 4

Učitati još
Zatvori